За вечеря, вкусно и бързо ще приготвим омлетено руло с риба тон. Може да се сервира топло, а е вкусно и охладено. Освен с риба тон, може да бъде приготвено и само със сирена, бекон, шунка, пушена риба или някакъв колбас, абе с каквото ви се иска.
Нашето тук ще напълним с с крема сирене и риба тон, за по-красиво и вкусно може да нарежете и перата от връзка пресен лук, да добавите нарязан магданоз или друг аромат, който обичате.
Продуктите
6 яйца
2 суп. л. брашно
50 гр кашкавал
1 пак. Крема сирене
120 гр консервирана риба тон
зехтин
сол и черен пипер
ароматите, по избор могат да бъдат добавени, както в омлета, така и в плънката.
Начин на приготвяне
Загрейте фурната до 180 градуса и разбийте добре яйцата с щипка сол, черен пипер, подправки на вкус и брашното.
Изсипете сместа в тавичка около 20 × 30 см. застлана с подмазана със зехтин хартия за печене.
Печете около 15 минути. Яйчената смес може да се издува неравномерно по влеме на печенето, но след като извадите готовия омлет от фурната, докато изстине повърхността ще бъде относително гладка. Ако някой части са прекалено издути, притиснете ги с дървена лъжица.
Обърнете готовия омлет върху влажна кърпа и премахнете пергаментовата хартия, ако изпитвате затруднения при махането на хартията, за няколко минути покрийте омлета с влажна кърпа.
Оставя се да изстине, а междувременно подгответе плънката. Размесете добре, крема сиренето с рибата тон и желаните подправки.
Намажете поизстиналия омлет с плънката и навийте на руло по дължината на късата страна.
Ако искате да го консумирате охладен, завите омлета стегнато с домакинско фолио и приберете в хладилника, докато дойде времето за консумация, но най-малко за 2 часа.
Ако искате да го консумирате топъл, извадете от хладилника охладеното руло или го ползвайте веднага след направата. Поръсете го с настърган кашкавал и запечете във фурната до зачервяване на кашкавала.
А ето го тук приготвено със спанак