Да приготвим за вечеря, вкусно и бързо, киселец с ориз
Необходими Продукти
Киселец /лапад, спанак/ – 2-3 връзки
лук – 1 връзка пресен
ориз – 1 к.ч.
олио – 5 с.л.
вода – 1 ч.ч.
4-5 скилидки чесън
червен пипер
сол – на вкус
Приготвяне
Почистете от дръжките, измийте и нарежете киселеца. Накълцайте зеления лук и го запържете в сгорещената мазнина. След като леко омекне добавете червения пипер, киселеца, пресования чесън и солта. Разбъркайте заедно с добре измития ориз и водата. Оставете ястието да се вари на слаб огън около 25 минути, до готовност на ориза. По желание, може да се запече и в тавичка. Сервирайте с кисело мляко.