Home / АКТУАЛНО / Защо мъжете се страхуват от красиви жени?

Защо мъжете се страхуват от красиви жени?

Една от най-добрите ми приятелки е достойна за короната Мис свят. Неземно красива, умна, добра. И, за съжаление, сама. Наистина ли мъжете се страхуват от красиви жени? Явно да. Въпреки че всеки ден изпиват с поглед красивите момичета на улицата, много мъже не се обвързват с хубавици. Мъжете, които имат красавица до себе си, по-често са неспокойни и неуверени . Както добре знаем, нито един представител на силния пол не обича да дели половинката си с друг. А когато тя е престъпно красива, това им дава поводи за съмнения и неувереност. Никой не обича да живее и под напрежение, а мисълта дали тяхната жена не се радва на компанията на друг, измъчва мъжете постоянно. В този ред на мисли, да излизаш с красива жена, за мъжете може би това е някакъв вид мъчение.
Друга причина, поради която мъжете отбягват добре изглеждащите жени е, защото се страхуват от отказ. За да не им падне самочувствието, много мъже изобщо не заговарят красивите жени. Другият тип мъже пък не припарват до красива жена, защото си мислят, че красотата често е съпътствана от липса на умствен багаж. Което пък, от друга страна, противоречи на мъжката логика, че по-умните жени са по-трудни. Истината е, че много зависи какви качества търси един мъж в жената. Някои предпочитат партньорката им да бъде добра съпруга и грижлива майка, пред това да изглежда като топ модел. Красотата всъщност е много разтегливо понятие. Красотата е съчетание от хиляди качества и не се олицетворява с пищно тяло и силиконови устни. Според Институтът за проучване на общественото мнение в Мюнхен, 85% от мъжете отбягват изкуствено красивите жени и си създават комплекси при общуването с такива. Около 40 % от анкетираните мъже пък споделят, че ако се осмелят да заговорят красавица, то очакванията им се разбиват и тези жени се оказват много скучни. За красивите жени пък е по-трудно да открият партньор и да поддържат сериозна връзка.
В крайна сметка, проблемът за мъжките страхове не е в жените, а в самите мъже. Всичко е въпрос на самоувереност и възприемане на красотата.

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top