Home / ДИЕТИ / Захранване след диета

Захранване след диета

Независимо дали човек съзнателно се е подложил на диета или дълго време не е можел да приема храна, трябва да има период на захранване. И той съвсем не е за подценяване, особено що се отнася до диетата. Нека не забравяме за така мразения йо-йо ефект.
Сред най-добрите начини на захранване е постепенното настройване на тялото към прием на вещества, от които сте се отказали. Ако според вашия хранителен режим е трябвало да не приемате храни, които са богати на въглехидрати, то би било грешка, ако изведнъж започнете да се „тъпчете“ само с тях. Започнете да приемате в малки количества и така няма да сте изправени пред проблема качването на излишни килограми. Сещате се, че дневната доза калории за една жена е около 1600. А по време на диета често организмът ви е принуден да приемате поне с 400 по-малко. Но през седмиците, в които бяхте на диета се чувствахте страхотно. Какъв е изводът?

Не приемайте повече от тези калории, защото на вас са ви нужни толкова, колкото хабите. Периодът на захранване, особено с тестени храни, трябва да е съчетан с изключително много физическа активност. Не забравяйте това! И щом стана дума за тестени изделия. Нали не мислите веднага да отидете при баба и да „ометете“ пълна чиния с бухтички след като 2 седмици я карахте на плодове?!
В ежедневното си меню по време на захранване продължавайте да включват здравословни храни. Или основната идея на една диета не е просто редуциране, и то драстично, на теглото. Диетата сама по себе си, както и спортът трябва да ви накарат да заобичате здравословния начин на живот. И след края на двете седмици да продължите да редувате периоди на нездравословно със здравословно хранене за разтоварване.

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top