Home / БИЖУТА / Жените обичат дамски часовници с диаманти
Жените обичат дамски часовници с диаманти

Жените обичат дамски часовници с диаманти

Престижната часовникарска марка Patek Philippe е основана през 1851 година в Швейцария и още от създаването си се насочва неизменно върху направата на луксозни часовници. Днес Патек Филип е една от най-добрите луксозни марки в света.  Прецизните ръчни часовници Patek Philippe се създават изцяло във фабриката на марката при затворен цикъл на ръчно производство на всеки детайл, включително механизмите са собствено производство, а сред тях са едни от най-забележителните калибри в света.

По случай 40-годишнината от създаването на своя култов механизъм калибър 240 луксозният швейцарски бранд Patek Philippe представя през настоящата 2017 година няколко нови модела, задвижвани от това изключително прецизно движение, собствено производство на марката. Уникално впечатляващ е един от моделите – изящният дамски часовник Haute Joaillerie Ref. 4899. Този толкова женствен инструмент за време естествено притежава ултратънкия самонавиващ се механизъм калибър 240. За пореден път висшето майсторство на Патек Филип удивява света със своя нов дамски модел за 2017 г. – уникална комбинация от швейцарско майсторство в две области: часовникарско и ювелирно изкуство. Нежност, естетика, перфекционизъм, женственост и лукс са епитетите, които описват този дамски часовник по най-добрия начин. Жените обичат скъпоценните камъни и благородните метали, а това бижу наистина ги притежава, при това в изобилие. Всичко това е съчетано по абсолютно хармоничен и красив начин, за да въплъти в себе си цялата същност на нежния пол.
Часовникът Haute Joaillerie

Елегантният кръгъл дамски часовник е изработен от чисто бяло злато и е украсен с 49 безупречни диаманта от най-високия клас Top Wesselton, които се редуват с 182 розови сапфири с различна цветова интензивност. И двата вида скъпоценни камъни върху безценния дамски часовник са тип брилянти. Диамантите са произволно поставени по периферията перления седефен циферблат, които също има 98 редки бели диаманта и 89 сапфира в различни розови нюанси в долната си половина. Горната половина на циферблата е ръчно гравирана с деликатни мотиви от пера в различни нюанси на розовия цвят. Мотивите се простират дори и по стрелките за час и минути, които са от бяло злато и са украсени с ръчно изработени гравюри във форма на листо.

Скъпоценностите по този прелестен дамски часовник бижу не спират дотук. Короната на часовника е декорирана с 36 диаманта клас Top Wesselton и розов сапфир в средата, докато други 36 диаманта и 82 розови сапфира украсяват закопчалката от бяло злато на каишката. Общо това изящно дамско творение на часовникарското изкуство притежава 702 скъпоценни камъка с общо тегло 4,35 карата. Скъпоценните камъни просто обгръщат часовника от всички страни, включително отстрани, от двете страни на корпуса.
Дамски часовник Patek Philippe

Това прелестно създание на Patek Philippe, наречено Haute Joaillerie, е насочено към дамите, които ценят ювелирното изкуство, но и финото часовникарството. Дамският часовник Haute Joaillerie се задвижва от ултратънкия самонавиващ се калибър 240 със златен мини ротор от 22 карата. Механизмът е съставен от 159 части и 27 камъка и работи с честота 21,600 пулсации на час. Моделът е водоустойчив до 30 метра и е оборудван с 48-часов резерв на мощност. Корпусът е с диаметър 35,8 мм, а стъклото е недраскаемо от сапфир кристал. Завършекът на този шедьовър сред дамските часовници, Patek Philippe Haute Joaillerie Calatrava Ref. 4899/900, е решен в розова каишка от алигатор с лъскава повърхност.

Автор: Мегамол за часовници

Жените обичат дамски часовници с диаманти
5 (100%) 1 vote

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top