Home / АКТУАЛНО / Зоган – чудодеен японски масаж за лице
Зоган – чудодеен японски масаж за лице

Зоган – чудодеен японски масаж за лице

Този японски масаж за лице има подмладяваш и коригиращ ефект

В японската култура отдават голямо внимание на красивото и младолико лице и точно за това японския масаж за лице е ритуал, който се изпълнява още от древността. Масажът Зоган е идеално средство за подмладяване и при редовно масажиране чертите на лицето стават по- меки и младежки, а кожата е отпочинала и свежа и бръчиците изчезват. Зоган- японски масаж за лице всъщност води началото си от древно японско изкуство, което се състои в масаж на определени точни на тялото, отговарящи за отделните органи. Точно за това японския масаж оказва цялостно подмладяващо действие.

masaj za lize

Японския масаж за лице прави чудеса за вашата кожа

Преди да започнете с този японски масаж за лице е необходимо да почистите добре кожата и за да не я протъркате е желателно да подхраните с орехово или сусамово масло. При мазна кожа е по-добре да използвате гел с алое. Масажът се извършва с върха на пръстите и е с леки натискащи и въртеливи движения, натискът на определените места трае само около пет секунди. След приключване на процедурата е необходимо да отмиете остатъка от масажното масло или да го попиете с хартиена кърпичка, ако кожата е много мазна.

Ето и основните движения при зоган – японски масаж за лице: Масажът започва от челото: 1. Поставете пръстите и на дете си ръце в средата на челото, като кутретата се допират едно до друго, а показалците достигат корените на косата. Започнете леки движения нагоре-надолу, като леко упражнявате натиск при движенията-нагоре. Желателно е да направите 10 повторения на масажните движения. 2. С Показалеца и средния пръст масажирайте от средата към двата края на челото. Отново се повтаря 10 пъти, изпълнява се и с двете ръце, като натискът и при движението- навън. 3. С леки кръгови и спираловидни движения масажирайте веждите и слепоочията си.

След приключване на тази част на масажа преминете към носа. С леки въртеливи движения започнете масажът на носа от горната точка между очите чак до върха му. Трябва да притискате при движението надолу и направите 15 повторения. С палец и показалец масажирайте горната част на очната орбита /под веждите/, като започнете от вътрешния ъгъл. Направете същото и с долната орбита, но не притискайте. Повторете движението пет пъти. С палеца и показалеца на двете ръце масажирайте горната част над устните, като започнете от под носа и стигнете до края на устните. Повторете и в долната част под устните, точно над брадичката. Масажните движения са правят по 10 пъти.

Накрая завършете процедурата с масаж на брадичката и бузите. 1. С леки натискания масажирайте пространството от брадичката към долната част на скулите, като упражнявате натиск само при движението нагоре. 2.Със спираловидни движения масажирайте скулите по посока от вътре –навън. 3. С кръгови движения масажирайте пространството от брадичката до долната част на скулите, от вътре навън. 4. Направете масаж с показалеца и средния пръст, като единия го поставите на скулата, а близо до ноздрите. Започнете масажни движения към външната част на лицето.

Вижте и приложеното видео под статията, за по голяма яснота при изпълнение на този японски масаж за лице.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=ZwlFYNf3cco&w=560&h=315] [youtube http://www.youtube.com/watch?v=t6MJJ3YkwUo&w=560&h=315]

Зоган – чудодеен японски масаж за лице
5 (100%) 1 vote

Коментирай

Коментари

About Силвия Георгиева

Scroll To Top