Home / АКТУАЛНО / 6 странни причини да наддаваш на килограми

6 странни причини да наддаваш на килограми

6 здравни проблема, които стоят между теб и идеалното тегло

Депресия
Много антидепресанти водят до наддаване на тегло. Не е изключено теглото да се увеличи с до 15 килограма. Освен това хората, които се чувстват тъжни, самотни и неудовлетворени, са склони да се хранят с по-нездравословна и калорична храна. При тях се наблюдава и ниска физическа активност. 

Неподходящи лекарства
Списъкът с лекарства, които водят до увеличаване на теглото, е дълъг. Ако пиеш противозачатъчни лекарства, излишни хормони за хормонална терапия, стероиди, лекарства против гърчове, рак на гърдата, артрит, мигрена и дори киселини, може да наддадеш неочаквано на килограми. 
Намали до минимум приема на лекарства и потърси алтернативно лечение, като се консултираш със специалисти. 

Забавен метаболизъм
Това може да се дължи на бедната на фибри храна, която консумираш. Не е изключено и да си дехидратирана. Водата и богатата на фибри храна играят ключова роля за добрия метаболизъм.  

Липса на определени хранителни вещества
Ако диетата ти е с ниско съдържание на витамин D, магнезий или желязо, може да промени метаболизма и енергийните нива. Вероятно компенсираш това с кофеин, сладкиши и прости въглехидрати, затова не е изненадващо, че наддаваш на килограми. Увеличи консумацията на червено месо, спанак, орехи и бадеми. Прекарвай повече време на открито, за да си набавиш витамин D. 

Напредване на възрастта
Това е неизбежно, но можеш да постигнеш идеално тегло с повече упражнения и по-малко калорична храна. Физическите упражнения са изключително важни за дългосрочното поддържане на идеално тегло. Не забравяй и че не всички калории са равни, когато става въпрос за тегло. Протеините ще накарат организма ти да изгаря повече калории. Изборът на нискомаслени протеини и намаляване на въглехидратите са добри начини да се отървеш от излишните килограми. 

Синдром на Кушинг
Наддаването на килограми, високо кръвно налягане, остеопороза и промяна на цвета на кожата може да са знаци, че организмът ти не преработва хранителните вещества така, както трябва. Синдромът на Кушинг засяга 15 души на милион.

About Zlatina Galina

Check Also

Сексът и парфюмите

Парфюмите са били използвани за въздействие върху сексуалността още от дълбока древност. Всичко започва в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *