Home / АКТУАЛНО / Deep Cosmetics – съвети как да изберем правилния крем спрямо възрастта?
Deep Cosmetics – съвети как да изберем правилния крем спрямо възрастта?

Deep Cosmetics – съвети как да изберем правилния крем спрямо възрастта?

Ежедневното хидратиране е много важно за нашата кожа, за да я запазим за по-дълго време здрава, красива и еластична. Хидратацията основно става чрез използване на подходящ дневен крем. Изборът на подходящия крем обаче никак не е лесен, ако не сме наясно с няколко важни детайла.

  1. Познавате ли добре кожата си?

Да знаете дали имате нормална, мазна, суха, комбинирана или чувствителна кожа е само част от отговора на този въпрос. Защото извън типа кожа, който се определя генетично, факторите на околната среда силно влияят на кожата ни и тя се променя във всеки един момент като състояние. Чрез компютърна диагностика можете да проверите какво се случва с вашата кожа, за да може да се ориентирате и към правилната козметика;

  1. Познавате ли добре съдържанието на крема?

Ако половината съставки, изписани на етикета на крема не са ви познати, то вероятно ще нанесете на лицето си голяма част от Менделеевата таблица. За да има дълготраен и благоприятен ефект вашият крем, той трябва да е богат на природни масла. Те почистват изключително добре мъртвите клетки и токсините, овлажняват в дълбочина и регенерират клетките. Така предотвратяват стареенето на кожата и появата на бръчки, като я запазват със свеж и здрав вид, а при докосване тя е мека, нежна и еластична. Добре е и нощният ви крем да допълва действието на дневния, като действа успокояващо и тонизиращо на кожата. Затова не е удачен избор да се комбинират козметични средства от много различни брандове. Много добро предложение, базирано на натурални съставки, е козметичната серия на Deep Cosmetics. Израелската марка предлага изключително висококачествена анти-ейдж козметика, която има доказан ефект още в първия месец от употребата ѝ.

  1. Кога да започнем с анти-ейдж козметиката?

Съществуват различни мнения по този въпрос. Ако обаче нямате белези на преждевременно стареене на кожата, до към 25 години можете да използвате само подходящо почистващо средство и дневен овлажняващ крем. Ако обаче поради някаква причина – наследствени фактори, неблагоприятни обстоятелства, свързани с околната среда и т.н., са се появили първите бръчки, е добре да обсъдите със специалист какви мерки да предприемете.

За зряла кожа е доказано, че най-добре в борбата с времето, действат козметичните препарати, съдържащи хиалуронова киселина, пептиди и растителни стволови клетки. Хиалуроновата киселина и растителните стволови клетки в тези препарати помагат за овлажняването на кожата и задържането на влагата в нея и изграждат защита на клетъчно ниво срещу вредните въздействия на околната среда. Пептидите премахват бръчките и спират образуването на нови.

  1. Давате ли на кожата си да диша?

Правилото е поне веднъж в седмицата да оставате по „чиста” кожа, без да нанасяте по нея каквито и да било козметични средства. Така тя ще може да диша и да се изчистят порите от следи и замърсители от гримове, частици от околната среда и др. За да помогнете във възстановителния режим на кожата си, можете да приложите лек масаж на лицето, като следвате основните точки и техники на класическия масаж. Напоследък много актуална е и йогата за лице, но трябва да познавате практиките или добър инструктор, който да ви разкрие нейните тайни.

Deep Cosmetics – съвети как да изберем правилния крем спрямо възрастта?
5 (100%) 1 vote

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top