Home / МОДА И СТИЛ / Изкуството да създадем фатален поглед с опушен грим
Изкуството да създадем фатален поглед с опушен грим

Изкуството да създадем фатален поглед с опушен грим

Да направим опушен грим не е толкова сложно, а стои прекрасно на всеки тип лице. Без значение в коя част на света живее, всяко момиче иска да има перфектния опушен грим, точно като звездите от кориците на модните списания или тези от телевизията.

smokey1Опушените очи изглеждат едновременно много драматични и загадъчни. 

smokey3

Класическият начин за създаване на опушен грим е да се използват различни нюанси на черно и сиво. Използването на тези цветове е традиция, но в днешно време почти всеки цвят може да се използва за създаването му.

smokey5

Правилото е да се използват три различни нюанса на цвета. Лек светъл цвят се използва заедно с основния цвят и един тон по-тъмен.  Можете да ги нанасяте и с пръстите на ръцете си. Ако не работите с пръсти, трябва да имате четки със закръглена или куполообразна форма.

smokey8

Цветовете, които ще използвате трябва да акцентират на тена на кожата ви. Не го правете просто, с каквото имате под ръка. Най-подходящи са прахообразните сенки за очи, с които лесно можете да прелеете трите нюанса.

smokey10

Използвайте също така и очна линия, както и моливи за очи, за да очертаете точните контури. Ето вижте как, стъпка по стъпка.

smokey7

Уверете се, че сте нанесли цветовете еднакво и равномерно, и на двете очи, иначе ефекта отива по дяволите.

Някои грешки можете да отстраните с тоалетно мляко и после да коригирате отново, можете да го направите с тампонче за уши.

За да получите идеалния грим, трябва да започнете гримирането с  прилагане на коректор в проблемните зони, а след това пудра, така че да балансирате неравномерния тен на кожата. По този начин можете да скриете всички малки недостатъци.

smokey11

Ще изглежда много добре, ако леко размажете очната линия под долния клепач. Направете линия и под миглите на горния клепач. В края си линията трябва да бъде издължена и замъглена нагоре, за да получите този прекрасен опушен ефект.

smokey12

И най-накрая не забравяйте, че както за всяко нещо и тук се изисква известна практика, за да създадете собствения си, перфектен опушен грим.

Източник: stylishboard.com

Ето и един видео урок за опушения грим

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=KGpFan8ckAI#t=36

Изкуството да създадем фатален поглед с опушен грим
5 (100%) 1 vote

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

  • […] опушен грим: Вижте тук, как се прави „Опушен грим“. Можете ли да си представите света на грима, без […]

  • Scroll To Top