Home / АКТУАЛНО / Как да се гарантира, че сакото ви е точно?
Как да се гарантира, че сакото ви е точно?

Как да се гарантира, че сакото ви е точно?

Как да разберете, дали сакото ви се вписва добре? Ето няколко съвета, които ще ви трябва да знаете едно нещо – разреза (обикновено американски, британски или италиански) на вашето сако, силно влияе върху монтирането на сакото. Така че, преди да излезете, за да си купите сако, има ясна картина на това, което искате. Когато казвате „сако”, обикновено се отнася за  горната част на официалното или офис облеклото, което не е задължително да бъде еднакво по цвят и материя с панталона, и може да се носи на по-голямата помогнат да се уверите, че вашият костюм има най-доброто сако. Преди да започнете, част от панталони и джинси в гардероба ви. Вземете една риза от гардероба, която може да ви помогне за идеалното напасването на сакото ви. Препоръчваме ви да вземете със себе си ризата, която ви е в момента най-точна като размери, дължина и е прилепнала по тялото, когато излизате да пазарувате. Когато казваме „най-точната” имаме предвид, че ризата трябва да има кройка, която трябва да не е по-къса до началото на палеца. След това, когато се опитате да закопчаете сакото, спазвайте следните неща: 
1. Шевове на раменете трябва да се съчетават перфектно с раменете ви.
2. Няколко сантиметра от маншетите на ризата ви трябва да се виждат.
3. Вашето дъно на панталона трябва да бъде покрито напълно от сакото.
4. Вашите ръкави не трябва да попадат отвъд китката, когато свиете ръката си.
5. Реверите на сакото трябва да покриват краищата на яката на ризата ви.
6. Сакото трябва да е плътно прилепнало по тялото – не прекалено хлабаво, нито прекалено стегнато, за да осигурява свобода а движението.
Ако сакото ви не отговаря на някое от горните точки, имате два варианта. Или просто да не откажете и да потърсите друго решение или ако ви е харесало твърде много, да го занесете на шивач за прекрояване. Ако раменете или реверите имат проблем, запомнете, че те никога не се променят и просто изберете друго сако, тъй като промените не биха могли да ви дадат желаните резултати. 

Източник: сака от онлайн магазин m0derno.bg

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top