Home / МОДА И СТИЛ / Как да се обличаме според фигурата си?

Как да се обличаме според фигурата си?

Обичате да следвате модните тенденции. Това е съвсем нормално. Но трябва да се съобразявате и с фигурата си, за да си спестите разочарования и комичен външен вид. Облечени в различни дрехи, можете да изглеждате както много слаби, така и по-пълнички. Важно е да сте наясно с типа фигура и да откриете кои части на тялото искате да прикриете и на кои да акцентирате.
Ако сте по-ниски носете едноцветни дрехи, не обличайте костюми от две части, които са контрастни. За да издължите оптически фигурата си трябва да носите тесни или леко разкроени поли и рокли с висока талия. Полите и роклите с дължина около коляното скъсяват краката и не са много подходящи за жени с нисък ръст. Избягвайте да се обличате в широки дрехи, да слагате колани и не носете ризи с големи яки.
По-закръглените дами също трябва да се насочат към едноцветните дрехи в по-тъмни тонове. Помнете, че пъстрите дрехи и едрите шарки допълнително уголемяват фигурата. Носете костюми и тоалети в две части и заложете на материите, които не прилепват плътно по тялото. Добре е да изберете блузи и ризи с остри деколтета и да избягвате по-късите поли и панталони. За вас са подходящи дългите дрехи и обувките с нисък ток или платформа.
Ако сте високи и слаби, вие можете да носите всичко. Ако не искате да изглеждате толкова високи, добре е да носите двуцветен костюм. Можете да носите широки поли, светли цветове и всякакви материи.
На жените с нормална фигура се препоръчва да носят дрехи с права кройка или малко по-широки модели. Те могат да допълнят визията си с широк колан, големи бижута или голяма яка.
Ако имате къси ръце и крака носете рокли, блузи и сака със средна дължина. Ако искате да прикриете пълни ръце не носете безръкавни блузи и рокли.

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top