Home / АКТУАЛНО / Как да си изберем амулет?

Как да си изберем амулет?

Все повече хора се обръщат към нетрадиционните практики, за да привлекат щастието на своя страна, да предизвикат късмета си или пък да отблъснат злите сили. Носенето на амулети и талисмани, обаче, съвсем не е новост. Още древните египтяни вярват в силата на магическите предмети и ги употребяват за отърваване от вредните влияния. Днес, хората отчаяно се нуждаят от вярата в нещо по-добро. Вярваме в съществуването на висша сила, която ни предпазва и помага. По този начин намираме спасение и бягаме от действителността. Чувстваме се закриляни, внушаваме си, че късметът е почукал на вратата ни и откриваме щастието. Макар и да не е така, чувстваме се по-добре, когато мислим за себе си позитивно и визуализираме успеха.
Значението на амулетите и талисманите е различно. За да предизвикаме определено нещо и да се отървем от друго, трябва да знаем точно с какво да се сдобием. Амулетите са строго индивидуални и носят определен смисъл само за онзи, които ги притежава. Най-често се носят под формата на украшения: колиета, пръстени, гривни.
В зависимост от това, което искаме да постигнем, избираме различен талисман. Ако се стремим към укрепване на здравето, добре е да носим амулет, изработен от естествени материали. Няма да сгрешим, ако заложим на червения цвят при избора си, тъй като той е символ на здравето.
За да поканим късмета си, трябва да направим талисман от дъб или да носим зелени дрехи. Зеленият цвят символизира още богатство и плодородие.
Ако търсите истинската любов, заложете на синия цвят. Подарете си украшение с тюркоаз, или носете полускъпоценния камък в близост до кожата. Светлосиният цвят се свързва още с вътрешна хармония и щастие в семейството.
Ако искате да се защитите от зли сили, изберете амулет от аметист. Лилавият цвят на аметистът също символизира духовност и помага за по-доброто концентриране.
За да бъдете закриляни, носете украшения с кръгла форма.
Слънчевите талисмани са символ на мъжкото начало и сила. Жълтият цвят спомага за по-доброто настроение, предотвратява стресови и тревожни ситуации и символизира силата на мисълта.
Амулетът Ин и Ян пък представя баланса на енергиите. Съчетанието на бяло и черно представлява кръговрат. Бялото е символ на искреност и оптимизъм, а черното пропъжда злите сили и негативните емоции.
Накитите от тигрово око предпазват и помагат на човек да запази самообладание в труден момент, а кафевият цвят предвещава професионално развитие и успехи.
Независимо към какво се стремите, изберете своя амулет според вашите предпочитания и вложете положителната си енергия в предмета. Вярвайте в силата на амулета си, внушавайте си ако трябва. Силата на мисълта е могъща и наистина помага за постигането на целите. Не се поддавайте на провокации, отстранете негативните мисли и напрежението. Мислете позитивно и позволете на добрата енергия да достигне до вас.

About Ivanela Petrova

Check Also

Сексът и парфюмите

Парфюмите са били използвани за въздействие върху сексуалността още от дълбока древност. Всичко започва в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *