Home / АКТУАЛНО / Как да си изберем амулет?

Как да си изберем амулет?

Как да си изберем амулет?
5 (100%) 2 votes

Все повече хора се обръщат към нетрадиционните практики, за да привлекат щастието на своя страна, да предизвикат късмета си или пък да отблъснат злите сили. Носенето на амулети и талисмани, обаче, съвсем не е новост. Още древните египтяни вярват в силата на магическите предмети и ги употребяват за отърваване от вредните влияния. Днес, хората отчаяно се нуждаят от вярата в нещо по-добро. Вярваме в съществуването на висша сила, която ни предпазва и помага. По този начин намираме спасение и бягаме от действителността. Чувстваме се закриляни, внушаваме си, че късметът е почукал на вратата ни и откриваме щастието. Макар и да не е така, чувстваме се по-добре, когато мислим за себе си позитивно и визуализираме успеха.
Значението на амулетите и талисманите е различно. За да предизвикаме определено нещо и да се отървем от друго, трябва да знаем точно с какво да се сдобием. Амулетите са строго индивидуални и носят определен смисъл само за онзи, които ги притежава. Най-често се носят под формата на украшения: колиета, пръстени, гривни.
В зависимост от това, което искаме да постигнем, избираме различен талисман. Ако се стремим към укрепване на здравето, добре е да носим амулет, изработен от естествени материали. Няма да сгрешим, ако заложим на червения цвят при избора си, тъй като той е символ на здравето.
За да поканим късмета си, трябва да направим талисман от дъб или да носим зелени дрехи. Зеленият цвят символизира още богатство и плодородие.
Ако търсите истинската любов, заложете на синия цвят. Подарете си украшение с тюркоаз, или носете полускъпоценния камък в близост до кожата. Светлосиният цвят се свързва още с вътрешна хармония и щастие в семейството.
Ако искате да се защитите от зли сили, изберете амулет от аметист. Лилавият цвят на аметистът също символизира духовност и помага за по-доброто концентриране.
За да бъдете закриляни, носете украшения с кръгла форма.
Слънчевите талисмани са символ на мъжкото начало и сила. Жълтият цвят спомага за по-доброто настроение, предотвратява стресови и тревожни ситуации и символизира силата на мисълта.
Амулетът Ин и Ян пък представя баланса на енергиите. Съчетанието на бяло и черно представлява кръговрат. Бялото е символ на искреност и оптимизъм, а черното пропъжда злите сили и негативните емоции.
Накитите от тигрово око предпазват и помагат на човек да запази самообладание в труден момент, а кафевият цвят предвещава професионално развитие и успехи.
Независимо към какво се стремите, изберете своя амулет според вашите предпочитания и вложете положителната си енергия в предмета. Вярвайте в силата на амулета си, внушавайте си ако трябва. Силата на мисълта е могъща и наистина помага за постигането на целите. Не се поддавайте на провокации, отстранете негативните мисли и напрежението. Мислете позитивно и позволете на добрата енергия да достигне до вас.

About Ivanela Petrova

Check Also

Сексът и парфюмите

Оцени Парфюмите са били използвани за въздействие върху сексуалността още от дълбока древност. Всичко започва …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *