Home / ДИЕТИ / Какво губим, ако не хапваме банани
Какво губим, ако не хапваме банани

Какво губим, ако не хапваме банани

Няколко ползи от жълтите банани

Много диетолози препоръчват употребата на банани в дневното меню, тъй като той има редица преимущества и ползи за здравето на организма. Имайте предвид , че зелените банани могат да разстроят стомаха и да ви докарат не малко проблеми. При покупка на този вкусен плод избирайте такива с хубав жълт цвят на кората и малки кафяви петънца по нея. Може лесно да помогнете на зелените банани да узреят като ги поставите за един ден в хартиена кесия в компанията на две ябълки. Вижте пет основни причини да включите бананите в ежедневното си меню:

banani i mlqko

Банани и кисело мляко- идеална комбинация за отслабване

1. Бананите успешно могат да ви предпазят от проблеми със сърдечно-съдовата система. Този цитрусов плод е богат източник на калий, който спомага за регулиране на кръвното налягане.

2. Бананите са добър източник на редица витамини и минерали. Те са отлична закуска след усилено физическо натоварване и за хора на диета. Бананите не съдържат мазнини и са богати на фибри, магнезий, калий, желязо и витамин В6, С и А.

3. Бананите са отлично средство и за отслабване, тъй като се разграждат бавно от организма и поддържат чувството за ситост. Бавното освобождаване на сложните въглехидрати са предпоставка за забавено покачване на нивото на кръвната захар, което от своя страна води до по-малко производство на инсулин и намаляване на телесното тегло. Всеизвестен е фактът, че голямото количество инсулин пречи на разграждането на мазнините в организма. Когато сте на диета обаче се въздържайте от презрели банани, тъй като при тях сложните въглехидрати са се преобразували в сложни, а това може да ви докара обратния ефект и да натрупате още килограми. Не забравяйте при диета с банани да пиете минимум по два литра минерална вода дневно.

4. Редовната консумация на банани решава проблемите с храносмилателната система. Той има свойството да намалява киселините, а също повлияват добре на бъбреците и жлъчката.

5. Бананите са ефективни при борба с депресията. Благодарение на съдържащия се в тях серотонин те повишават настроението и възвръщат чувството на щастие. При диети една от подходящите комбинацията е банани и кисело мляко, тъй като по този начин овен ползите от цитрусовия плод организма се снабдява и с необходимите му белтъчини.

Какво губим, ако не хапваме банани
3 (60%) 2 votes

Коментирай

Коментари

About Силвия Георгиева

Scroll To Top