Home / ЗДРАВЕ / Лечение с билки при простуда и грип

Лечение с билки при простуда и грип

Когато се чувстваме леко отпаднали най-добрият начин да се справим с некомфортното състояние е да се доверим на лечението с билки. Те са най-ефективният начин да се възстановим бързо, а освен това създаваме имунитет срещу грипа, в лапите на който попаднем ли- едва ли ще се размине ходенето ни при лекар.
Може би в графа любопитно трябва да споменем, че над 500 вида билки се използват във фармацевтичната промишленост. Щом се използват там, то в такъв случай ефектът им в употребата в натурално състояние би бил в пъти повече.
Чай от ехинациея може да засили отслабналата ни имунна система.
Приготвяне ½ чаена лъжичка изсипваме, смачкват се добре листата и се заливат с гореща вода и оставяме да изстине. При простудни заболявания е желателно пиенето на една чаена чаша на ден.
В случай, че имате хрема или проблеми с дихателния тракт, за да предотвратите усложненията, може да се доверите на сминдуха. Едно друго ползотворно действие върху жените е увеличаване на кърмата. Може да се използва като подправка, за да се консумира в прясно състояние. Повечето хора предпочитат да го консумират като капсули или таблетки, но ефектът е по-слаб.
Бръшлянът е най-добрият начин, за да ви накара да се чувствате добре, ако имате суха и дразнеща кашлица. Той се препоръчва и при хронични бронхиални заболявания. Неговата консумация става под формата на разтворими таблетки.
На всички ни е известен така ароматният и вкусен чай от липа. Почти във всяка къща берат цветовете на липата през май-юни, когато няма как да не усетите аромата, който се носи повсеместно. Защитава имунната система и активира потните жлези. Това прави възможно бързото възстановяване след настинка.
Желателно е да се приемат билки през цялата година, за да защитаваме организма си от настинки.

About Ivanela Petrova

Check Also

Британи Мърфи

Фактори, които влияят върху късогледството

Късогледството представлява промяна на формата на очната ябълка и по-конкретно нейното удължаване. По този начин, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *