Home / ДИЕТИ / Пет причини да се доверите на диета с канела
dieta s kanela
Пет причини да се доверите на диета с канела

Пет причини да се доверите на диета с канела

Пет причини да се доверите на диета с канела
5 (100%) 1 vote

Или няколко допълнителни ползи за здравето при избора на диета с канела

Когото в ежедневното си меню включим и диета с канела освен, че регулираме теглото си получаваме и допълнителен бонус за здравето си. Канелата има много положителен ефект върху функционирането на целия ни организъм.

На първо място канелата има сгряващ ефект и силно антимикробно действие. Канелата е доста ефективна при борбата с някои видове вируси, бактерии и гъбички,които причиняват инфекции в организма. Чай с канела оказва доста положително действие при простуда и грип.

dieta s kanela
Пет причини да се доверите на диета с канела
Канелата предпазва от проблеми със сърдечно-съдовата система. Тази подправка е изключително богата на фибри, калций и различни минерали. Калцият и фибрите от своя страна помагат за прочистване на организма от жлъчните соли, което способства за поддържане на нормални стойности на холестерола. Съдържащите се фибри в канелата подобряват работата на храносмилателната система.

Аромата на канелата засилва когнитивните функции на мозъка. За повишаване на вниманието и изостряне на паметта се препоръчва сутрин да се пие по чаша топло мляко с канела.

Канелата регулира нивото на кръвната захар и е силен антиоксидант. При редовна употреба на канела може да се постигне до 30% намаление на глюкозата в кръвта и нормализиране на нивото на холестерола при диабетиците.

Канелата има доказано противовъзпалително средство и е силен антикоагулант. Тя допринася за разреждането на кръвта и предотвратява нежеланите съсиреци в кръвоносните съдове. Това се дължи на способността й да подтиска освобождаването на арахидоновата киселина от клетките. Диета с канела не е подходяща за хора, които приемат лекарства за съсирване на кръвта.

About Силвия Георгиева

Check Also

Британи Мърфи

Фактори, които влияят върху късогледството

Оцени Късогледството представлява промяна на формата на очната ябълка и по-конкретно нейното удължаване. По този …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *