Home / ДИЕТИ / Пет причини да се доверите на диета с канела
Пет причини да се доверите на диета с канела

Пет причини да се доверите на диета с канела

Или няколко допълнителни ползи за здравето при избора на диета с канела

Когото в ежедневното си меню включим и диета с канела освен, че регулираме теглото си получаваме и допълнителен бонус за здравето си. Канелата има много положителен ефект върху функционирането на целия ни организъм.

На първо място канелата има сгряващ ефект и силно антимикробно действие. Канелата е доста ефективна при борбата с някои видове вируси, бактерии и гъбички,които причиняват инфекции в организма. Чай с канела оказва доста положително действие при простуда и грип.

dieta s kanela

Пет причини да се доверите на диета с канела

Канелата предпазва от проблеми със сърдечно-съдовата система. Тази подправка е изключително богата на фибри, калций и различни минерали. Калцият и фибрите от своя страна помагат за прочистване на организма от жлъчните соли, което способства за поддържане на нормални стойности на холестерола. Съдържащите се фибри в канелата подобряват работата на храносмилателната система.

Аромата на канелата засилва когнитивните функции на мозъка. За повишаване на вниманието и изостряне на паметта се препоръчва сутрин да се пие по чаша топло мляко с канела.

Канелата регулира нивото на кръвната захар и е силен антиоксидант. При редовна употреба на канела може да се постигне до 30% намаление на глюкозата в кръвта и нормализиране на нивото на холестерола при диабетиците.

Канелата има доказано противовъзпалително средство и е силен антикоагулант. Тя допринася за разреждането на кръвта и предотвратява нежеланите съсиреци в кръвоносните съдове. Това се дължи на способността й да подтиска освобождаването на арахидоновата киселина от клетките. Диета с канела не е подходяща за хора, които приемат лекарства за съсирване на кръвта.

Пет причини да се доверите на диета с канела
5 (100%) 1 vote

Коментирай

Коментари

About Силвия Георгиева

Scroll To Top