Home / ЗА ВЕЧЕРЯ ВКУСНО И БЪРЗО / Вкусна и лесна пърленка без месене
parlenka
Невероятно вкусна пърленка без месене

Вкусна и лесна пърленка без месене

Вкусна и лесна пърленка без месене
4.5 (90%) 4 votes

Пърленка със сирене и кашкавал

За приготвянето на тази пърленка без месене ще са ви необходими две чаени чаши брашно, чаена чаша прясно мляко, едно яйце, супена лъжица олио, 20 гр. прясна мая, 1 к.л. сол, 1 к.л. захар.

Размийте маята с една трета от леко затопленото прясно мляко, добавете захарта и оставете настрани докато шупне. В останалото прясно мляко добавете солта, олиото и яйцето- разбъркайте до хомогенна смес. Отделно в дълбока купа пресейте брашното, добавете млечната смес и маята. Разбъркайте хубаво с дървена лъжица до получаване на мехурчета в тестото.

parlenka
Невероятно вкусна пърленка без месене
Подмажете с мазнина подходяща тавичка и разстелете полученото тесто, оставете го да почине 20 минути. Пригответе плънка от едно яйце, около 100 гр. сирене и кашкавал по желание. Напръскайте тестото с плънката , поръсете с малко босилек или мащерка и поставете в леко затоплена фурна. Печете бързата пърленка без месене до готовност за около 30 минути на 180 градуса.

Това тесто е много подходящо и за направата на домашна пица. Ако искате пицата или пърленката ви да е хрупкава и тънка използвайте по-голяма тава и разпределете тестото с помощта на дървена шпатула. При приготвяне на пица може да използвате същата плънка, като преди това поръсете тестото с лук нарязан на тънки полумесци и колбас по избор. Преди да махнете пицата поръсете с настърган кашкавал и запечете отново докато придобие приятна коричка.

Тази пърленка без месене се приготвя изключително лесно и е подходяща както за закуска в почивните дни така и за бърза вечеря след тежък и изморителен работен ден.

About Силвия Георгиева

Check Also

slenki i maq i semena

Бързи и лесни соленки с мая и семена

Бързи и лесни соленки с мая и семена5 (100%) 2 votes Как да си направим …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *