Home / ЗДРАВЕ / Хранене според кръвната група

Хранене според кръвната група

Безспорно един от най-логичните начини човек да бъде във форма е следването на собствения ритъм на организма. За храненето според кръвната група започва да говори Питър Д`Адамо.
Теорията на натуропата Д`Адамо е проста. Има храни, които според кръвната група човек трябва да приема и такива, които не бива да приема. Те водят до болести и наднормено тегло.
Първата кръвна група, която се е появила преди повече от 40 000 години е нулевата кръвна група-0. Тогава праисторическият човек се е прехранвал от лов. Съветът към всички онези, които днес са носители на тази група е да ядат предимно храни с животински произход. Млякото, бобовите, зърнените храни не им се отразяват добре и се препоръчва да ги избягват. Но за това пък не бива да се лишават от плодове и зеленчуци!
Кръвна група А се е появила преди 20 000 години. Или в исторически план това е периодът, в който хората са се препитавали от земеделие. Следователно всички, които са кръвна група А не трябва да се лишават от плодове, зеленчуци, бобови и зърнени храни. Млечните и животинските продукти не са подходящи за тях!
Кръвна група B се заражда в Хималаите преди 10 000 години. Това са хората, които могат изключително добре да се напасват към външната среда. На практика това им позволява да хапват всичко, включително млечни и животински продукти. Сред месните продукти, които се препоръчва да приемат са агнешко, дивечовото месо също е позволено, риба (пъстърва най-вече). Сред видовете меса има изключения- не бива да приемат пилешко. Варивата и зърнените храни не им се отразяват особено добре!
Кръвна група АB- или най-младата кръвна група- произлязла преди 1000 години. Хубавото за нейните носители е, че те могат да съчетават храни от позволените за кръвни групи А и B. Известно е, че кръвната група сама по себе си носи риск от ракови заболявания. Това означава, че в комбинацията от храни трябва да се избягват онези от тях, които повишават риска от рак! Желателно е на масата да присъства Тофу или соево сирене, както и соеви продукти. Месото трябва да присъства в малки количества, а млякото и пшеницата да се избягват.
В случай, че имаме болести, а започнем да спазваме хранителен режим, който отговаря на нашата кръвна група, то може да си помогнем при тяхното лечение.
Носителите на кръвна група А често биват покосени от шарка, носителите на кръвна група 0 може да имат оплаквания като язва, смущения в обмяната на веществата, хормонални проблеми или проблеми със щитовидната жлеза.
В случай, че искате да започнете здравословен начин на живот, би било добре да започнете да се храните според кръвната си група.

About Ivanela Petrova

Check Also

Британи Мърфи

Фактори, които влияят върху късогледството

Късогледството представлява промяна на формата на очната ябълка и по-конкретно нейното удължаване. По този начин, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *