Home / ИНТЕРЕСНО / Историята на Rob – щастливеца
Историята на Rob – щастливеца

Историята на Rob – щастливеца

Това е историята на Rob, щастливеца – палмовото катериче от Шри Ланка и как той бил спасен, след като майка му го изоставила сам във враждебния свят.

rob-shtastliveca-sri-lanka-paul-williams-91Пол Уилямс, режисьор от BBC Wildlife, намерил Rob докато се разхождал из гората. Помислил, че бебето катерица е мъртво, но в един момент видял потрепването на живот в малкото телце. Стоплил катеричето в дланите си и го оставил на сигурно място върху близкото дърво, надявайки се, че майка му ще го намери. Върнал се на сутринта да провери, но то все още стояло там само. Не е ясно защо майка му го е напуснала, а може да е станала жертва на хищник.  

Уилямс, направил последно усилие да остави катеричето в естествената му среда, като претърсил околните дървета за катеричи гнезда, но усилията му били напразни. Така Rob се присъединил към снимачния му екип.

Уилямс хранел омаломощеното катериче със спринцовка и му осигурил топличко и уютно местенце за сън. Майките на палмовите катеричета, хранят бебетата си 10 седмици.

Не след дълго работата на BBC Wildlife в Шри Ланка приключила и на Уилямс, се наложило да каже сбогом на малкия си приятел, за да се върне в Англия. Оставил, обаче, щастливото катериче Rob в добри ръце, които да се грижат за него, докато стане силен и готов да се върне в своя свят.

Вижте, трогателната жажда за близост, на още едно изоставено от майка си бебе.

Ето снимките на малкия Rob, по време на краткото им приятелство с Уилямс.

Източник: Paul Williams (чрез dailymail )

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top