Home / МОДА И СТИЛ / Тайната на перфектния маникюр

Тайната на перфектния маникюр

За да изглеждат ноктите на ръцете ви прекрасно, първо трябва да се погрижите за оформянето и почистването им. Почистването няма нужда от коментар. Уверете се, че ноктите ви са идеално чисти преди да започнете оформянето и лакирането.
Формата можете да направите с помощта на пила за нокти, като пилите само в едната посока. Препоръчително е да използвате стъклена пила, а не метална.
Избутайте кожичките внимателно към основата на нокътя, като предварително сте нанесли крем за омекотяване. Желателно е да не режете кожичките, но ако се налага- направете го много внимателно.

След като сте постигнали желаната форма на ноктите, преминете към лакирането. За да издържи лакът по-дълго, първо трябва да нанесете основа. Нейната роля е да заглади нокътя и да го заздрави, тъй като повечето основи съдържат витамини и подхранващи вещества. Лакът нанесете равномерно и първоначално само в един слой. Лесно можете да нанесете лака си ако направите линия по средата на нокътя и след това продължите към краищата. Изчакайте няколко минути преди да поставите втори слой от лака и накрая нанесете топ лак.

Ако имате пожълтели нокти, вследствие на тютюнопушене или липса на витамини, лесно можете да ги избелите с няколко капки лимон. Натъркайте ноктите си с лимонов сок и оставете лимонът да подейства за няколко минути. Друг вариант да се избавите от жълтите петна по ноктите е да ги намажете с етерично масло, розова вода или да направите вана с лайка.
Сварете няколко пакетчета чай от лайка и потопете пръстите си в разтвора. За да постигнете желаните резултати е нужно да повтаряте процедурата 2-3 пъти в седмицата.

Имайте предвид, че пожълтяването на ноктите може да се дължи и на много тъмните лакове. Старайте се да ги използвате по-рядко и винаги слагайте основа преди да ги нанесете на ноктите си.

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top