Home / КРАСОТА / 5 Лесни стъпки за Педикюр у дома
5 Лесни стъпки за Педикюр у дома

5 Лесни стъпки за Педикюр у дома

За педикюр у дома ще са ви необходими: нокторезачка, памучни тампони, лакочистител, подхранмащ и овлажняващ крем, пила за нокти, хубава пила за крака, крем за кожички, тласкач за кожички, ако имате разделител за пръсти, ще ви свърши чудесна работа.

 Pedicure u doma    Стъпка 1:

Поглезете краката си с една топла вана. В голяма вана, в която да се потопите целите или в малка ваничка, с топла вода достатъчна, за да покрие краката ви до глезените, трябва да се отпуснете за около 20-тина минути. Във водата можете да добавите шампоан за вана, няколко капки от етерично масло по ваш избор, соли за вана. Добре е ако сложите няколко гладки камъчета във водата. Те ще осигурят лек масаж, като поставите краката си върху тях. След това подсушете краката с кърпа.

Стъпка 2:

Сега, трябва да изрежете и оформите ноктите си. Отстранете стария лак за нокти с лакочистител и отрежете ноктите си, но не до край. Уверете се, че са изрязани в права линия,  без заоблени ъгълчета, тъй като това може да доведе до болезнено врастване на нокътя. Използвайте пила за нокти, за да им придадете желаната форма.

Pedicure u domaСтъпка 3:

Следващата стъпка е да ексфолирате. Натрийте малко крем за кожички в основата на всеки нокът. Оставете го да действа в продължение на няколко минути. През това време, с помощта на пиличка за крака, отстранете всички сухи и мъртви кожни клетки. Не прекалявайте, за да не  изстържете твърде много кожата. След това избършете остатъка от крем по кожичките и ги избутайте внимателно с тласкач за кожички.

Стъпка 4:

След като сте готови, измийте краката си отново, избършете ги и намажете с овлажняващ и подхранващ крем. Той помага за омекотяване, хидратиране на кожата и я предпазва от напукване. Нанесете щедра порция на краката си и масажирайте добре. Редовните масажи на краката, също спомагат за поддържане на нервните окончания, стимулират и подобряват кръвообращението, и подхранват кожата и мускулите на краката!

Pedicure u domaСтъпка 5:

Сега ноктите ви са готови, да бъдат украсени. Винаги нанасяйте основа за лак. Изчакайте да изсъхне и след това нанесете един слой от лака за нокти. Нека да изсъхне напълно, преди да положите следващия слой. Това ще направи вашия лак за нокти по-дълготраен. Сега вече може да украсите вашите перфектни крака  с гривна или пръстени на пръстчетата!

5 Лесни стъпки за Педикюр у дома
5 (100%) 1 vote

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top