Home / МОДА И СТИЛ / Грижи за кожата на лицето след 30 години

Грижи за кожата на лицето след 30 години

Кожата на лицето е много чувствителна зона, която изисква много повече грижи.
С напредване на възрастта, процесите на възстановяване и обновяване на клетките се забавят. След 30 години започват да се появяват първите малки бръчици, а хидратирането до този момент се оказва недостатъчно. Ето няколко съвета, които ще ни помогнат да запазим красивата кожа на лицето и след 30 години.
Ако досега не ви се е налагало да посещавате често козметичния салон, то след 30-годишна възраст срещите с козметик поне веднъж месечно са задължителни. Започнете да подбирате по-внимателно продуктите за лице и редовно правете пилинг маска. Почиствайте кожата на лицето сутрин и вечер с термална вода и тоалетно мляко.
Обърнете особено внимание на хидратацията на кожата. Повърхностните бръчици се дължат на липсата на влага в кожата. Правете си хидратираща маска два пъти
в седмицата. Препоръчително е процедурата да се прави сутрин, защото тогава кожата на лицето абсорбира по-добре влагата. Овлажняващите дневни кремове трябва да съдържат и успокояващи съставки. Най-добре е те да са на био основа и да съдържат екстракти от зелен чай, цветя, билки и пантенол. Нощните кремове са богати на органични вещества като колаген, витамини, хиалуронова киселина.
Започнете постепенно да прилагате в ежедневието си кремове с анти-възрастови компоненти.
Особено подходящи са кремовете с коензим Q10 и комплекс витамини А, С, Е.
Коензимът активизира възстановяващите процеси на кожата, а витамините забавят процеса на стареене. Съобразявайте се с типа на кожата си и избирайте продукти според него. Ако имате мазна кожа, използвайте овлажняващи кремове с лека формула. Ако пък кожата ви е суха, старайте се да използвате хидратиращи продукти със силикон и растителни масла. За нормална кожа се препоръчват леки кремове със защитни и овлажняващи функции, богати на растителни екстракти. Ако кожата ви е чувствителна, избягвайте кремовете с емулгатори и избирайте продукти с възможно най-малко съставки.
Добре е да сменяте марката на кремовете си 2 пъти в годината, защото в противен случай кожата на лицето ви свиква с продукта и той не е толкова ефикасен. За областта около очите, използвайте специални продукти. Избягвайте да излагате кожата си на преки слънчеви лъчи. При спазване на определени грижи, ще се радвате на здрава и красива кожа на лицето още дълги години.

Грижи за кожата на лицето след 30 години
5 (100%) 1 vote

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top