Home / ДЕТЕТО / Как да бъдем още По-красиви по време на Бременността
Как да бъдем още По-красиви по време на Бременността

Как да бъдем още По-красиви по време на Бременността

Бременността е етап от живота на жената, който може да се счита за най-красивият, най-нежният и съзерцателен, най-чаканият, и разбира се, най-отговорния към себе си и малкото човече. Този период е много специален, наситен с тревога, вълнение, голямо емоционално напрежение и бушуващи хормони. Необходимостта от обмислени и задълбочени промени в ежедневието е просто неизбежно. Вън от съмнение е, че сериозна част от тези нови аспекти в живота на жената, са свързани с драстичната промяна на външния вид. Дрехите, грижите за кожата, грима и външния вид, заслужават сериозно внимание, за душевния комфорт на жената.

beauty

Тук няма да се спираме на общоизвестните съвети към жените очакващи своята рожба, като тютюнопушене, употреба на алкохор и наркотични вещества, хранителен режим и балансиран живот.

Ще разгледаме кратък списък на нещата, на които също е необходимо, да обърнем сериозно внимание в живота на една бъдеща майка.

Химическите продукти

beauty

Химикалите са намерили приложение, почти навсякъде в заобикалящия ни свят. В ежедневието, е важно да обърнем внимание на всички видове козметични средства, които използваме. По време на бременността кожата на жената става изключително чувствителна и злоупотребата, с остри химически вещества, може да доведе до сериозни последици. Въпреки това, след като сте се посъветвали със съответните специалисти и е наложително, може да предприемете необходимите козметични процедури. Старайте се да ползвате, само нетоксични и безвредни, естествени продукти. Във всеки случай, е добре да разредите козметичните интервенции с химикали, до минимум. Продуктите съдържащи витамин А, също трябва да бъдат избягвани в този период.

Принципа е, по-добре да постъпим безопасно, отколкото да експериментираме и да съжаляваме после.

Избягвайте прекомерните топлина и слънчева светлина

beautyПо време на бременността е недопустимо да се излагате на пряка слънчева светлина, в периода от 11 часа до 16 часа след обяд, през лятото.  Ако искате да избегнете неприятните тъмни петна по лицето и тялото си, избягвайте предозирането със силна, слънчева светлина. Същото важи и за горещите вани, сауни и други екстремни топлинни преживявания. Това е много важно, особено през първото тримесечие на бременността, когато живота на бебето е изключително крехък.

Ароматизирани продукти за хигиена

Силно препоръчително е да се избягват ароматизирани продукти за лична хигиена, като ароматни спрейове, гелове,  ароматизирани дамски превръзки, пяни и соли за вана. Те не са безопасни, още по-малко безвредни в този деликатен период. 

Лазерно лечение

Това е още един повод за безпокойство, когато се говори за козметични процедури. Препоръчително е да се избягват, всички видове лазерно лечение, по време на бременността. Хормоналните процеси са съвсем различни от обичайните, през този период. Поради това е наложително да се изчака, връщането на организма в обичайно състояние, преди да се прибегне до такива видове лечение.

Стила в облеклото по време на бременността

beauty

Говорейки за промените по време на бременността, не можем да не се спрем, на драстичната промяна във формата на тялото. Много важно, през този период е, да не изпадате в комплекси от външния си вид, а да изберете подходящите материи и форми на дрехата. Дано грозната мода от миналия век, когато криеха наедрелия сулует, зад безформени широки дрехи, никога не се върне!

Бременността е красива!

Въпреки това е добре да не избирате прекалено стегнати дрехи, трябва да се чувствате удобно и комфортно в тях. Залагайте на естествените материи, като памук и други меки и гладки тъкани.

Редовна грижа за кожата

През този период е важно да полагате сериозни грижи за кожата, както и да я предпазвате от външни влияния и фактори, които могат да и навредят. Важно да се използват слънцезащитни и хидратиращи кремове, които да спомагат кислорода, да прониква в кожата. Витамин Е е важна съставка, чието количество може да бъде завишено по време на бременността.

Физически упражнения

beauty

Поддържането на здравето и добрата физическа форма е от особено важно значение, за тонуса на бременната жена. Непременно включете в ежедневния си режим, група упражнения за бременни и никога не пропускайте разходката на вън.

Това са само някои от полезните съвети, за едни здрави и красиви 9 месеца от живота ви. Когато малкото дългоочаквано щастие се появи, ще бъдете сигурни, че още по време на бременността сте положили грижите, то да има най-добрия старт.

Ако ни харесваш, присъедини се към Womens.bg  във Фейсбук! 

Как да бъдем още По-красиви по време на Бременността
5 (100%) 1 vote

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top