Home / МОДА И СТИЛ / Chanel Beauty посвети новата си колекция на Индия

Chanel Beauty посвети новата си колекция на Индия

 Париж-Бомбай“. Така звучи заглавието на новата колекция на Chanel Beauty, която по вълнуващ начин накара хората да се чувстват уютно сред парижкия шик, като едновременно с това към него бе добавена доза тайнственост чрез деликатно вплетените индийски мотиви.
Дизайнерът Лагерфелд представи новата си колекция за Chanel Beauty. С нея той успя да потопи всички гости в загадъчен индийски дворец на Махараджа. Всяка колекция той посвещава на нова държава. Интересното е, че Лагерфелд не е бил в Индия, а на практика черпи вдъхновението си от там.
Новата колекция ни отнася в двореца на махараджата край Райпилия Танк в близост до Индор. Известно е, че този дворец е планиран и построен от немския архитект Екард Мутезий през 1931 година. Архитектът е известен не само с този свой проект, а е създал сгради в почти цяла Германия, Париж, Лондон. Тъкмо гениалните проекти на архитекта провокират Лагерфелд да вплете индийското в тази колекция.
В „зала“ за гости на двореца на махараджата моделите дефилираха покрай специално украсени за повода маси с цветя. Създадено бе усещане, че на масите стоят знатни личности, а дефилето е в тяхна чест. Основните цветове, които бяха предложени – златни и сребърни тоги, които сякаш са ушити за гардероба на индийската принцеса.

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top