Home / АКТУАЛНО / Как да си направим картина от листа
Как да си направим картина от листа

Как да си направим картина от листа

Вижте как да си направим картина от листа, с опушен ефект.

За целта са ни необходими акрилни боички в кафяво и бяло, стара, твърда четка за зъби, бял картон с големината, която желаете и различни по форма и размери листа, треви и стебла на житни растения.

Подредете листата в красива композиция, като най-отгоре наредите тези с по-големи размери. В чинийка сложете малко от кафявата боя и я разредете с вода до прозрачност. /Можете да използвате и различен цвят боя, според вкуса ви/ Четката за зъби се натопява в боята, леко се изцежда до влажност и с пръст или с тънко ножче, се пръска върху картона в посока, обратно на косъма. Пробвайте първо техниката върху бял лист хартия, докато добиете увереност, че можете да контролирате струята на пръскане.

Когато сте готови, преминете кам вашата композиция. Впръскайте струйки от боята с най-силен интензитет около листата, който да избледнява полека навън, към краищата на картона.

След първото напръскване, ако сте доволни от резултата, премахнете най-едрото връхно листо. Сега добавете в чинийката с боята, капчица бял акрил. Ако е необходимо и капка-две вода. Отново добре разбъркайте и повторете операцията с пръскането.

След всяко нанасяне на боя премахвайте по едно или няколко от листата и повтаряйте пъскането, докато отнемете и последното дребно и нежно стръкче.

Вижте как:

kartina ot lista

Ако е необходимо коригирайте с ножичка размерите на картона.

 И ето вашата картина от листа, с опушен ефект е готова!

А вижте тук нещо красиво с подобен ефект, но с далеч по-сложна техника. Заслужава си!

 

Как да си направим картина от листа
5 (100%) 3 votes

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top