Яйца по панагюрски
яйца – 6 броя
сирене – 200 г
кисело мляко – 1/2 кофичка
чесън – 3-4 скилидки
масло – 2-3 с.л.
червен пипер – 1 с.л. , оцет – 1 с.л., сол на вкус
Сложете вода да заври и прибавете оцета. Щом кипне, намалете котлона и чукнете от съвсем ниско едно по едно яйцата. Варете ги до желаната твърдост на жълтъка.
Чесънът пресовайте и го разбъркайте в киселото мляко със сол на вкус .
Загрейте маслото на котлона, прибавете червения пипер и бързо разбъркайте за секунда.
В две чинии натрошете по малко сирене, сложете по три яйца, по 2-3 с.л. кисело мляко, отгоре отново натрошете сирене и залейте двете порции със запърженото масло.