Home / МОДА И СТИЛ / Аспиринова маска за лице

Аспиринова маска за лице

Аспиринът е добре познат на всеки от нас. Със свойте свойства, той успешно се справя с досадното главоболие или хваналата ни в неподходящ момент настинка. Но неговото приложение далеч не се ограничава само до главоболието. Аспиринът помага на кожата да се изчисти, да възвърне свежия си вид, да придобие мекотата на бебешката кожа. Този резултат може да се постига с т.нар. аспиринова маска.
Тя е подходяща за жени с проблемна кожа на лицето. Аспириновата маска е добро решение за образуваните комедони. Трябва да се знае, че маската се прави веднъж на две седмици, т. като сместа, която се приготвя е доста силна.
За да си приготвите аспиринова маска се нуждаете от 4 аспирина, вода, кисело мляко или мед. Започнете със стриването на аспирина. Към него добавете няколко капки вода, но задължително да е хладка, а не топла. Препоръчително е да ползвате минерална вода, но и вода от чешмата също ще ви свърши работа. Към добре разбърканата смес добавете около 1 лъжица кисело мляко. След като сте получили аспириновата смес можете да я разнесете по кожата на лицето с пръсти. Оставете да действа не повече от 10 минути. Завършете своята разкрасителна процедура с измиване на маската с помощта на вода и сапун. Както споменахме, вместо кисело мляко, в аспириновата маска може да добавите мед. Медът ще изсмуче токсините от кожата ви по естествен начин. При нанасянето на маската бъдете изключително внимателни. Избягвайте зоната около очите. И не забравяйте да използвате крем с висока SPF защита. Аспириновата маска ще почисти порите на кожата ви, ще придаде невероятна мекота, а най – хубавото е, че резултатът ще бъде осезаем още след първата процедура.

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top