Home / ОТНОШЕНИЯ / Какво казва езика на тялото при мъжете

Какво казва езика на тялото при мъжете

Често пренебрегваме невербалното общуване и разчитаме само на вербалната комуникация.
Всъщност, езикът на тялото казва много повече от думите. Стига да умеем да разгадаваме посланията на събеседника. Що се отнася до общуването с мъже, всяка жена е изпадала в състояние, в което не знае как да отвърне на мъжката реакция.
За да се научим правилно да тълкуваме мъжките знаци, жестове и мимики, трябва да сме много наблюдателни.
Ако мъжът се усмихва срамежливо, това означава, че определено има симпатии към нас, но не иска да разкрива чувствата си много рано. Ако се усмихва с половин уста, обаче, това означава, че може би не е искрен. Според психолози съществуват около 50 вида усмивки. И не всички са доброжелателни.
Ако след като сте споделили някаква информация, сте получили лека усмивка и кимване с глава, това може да се тълкува като отбиване на номера. Мъжът ви е изслушал, но едва ли е обърнал внимание на това, което сте му казали. Ако пък ви е гледал през цялото време в очите, това е символ на внимание.  Той със сигурност е бил заинтересован от разказа ви. Ако мъжът използва много често езика на тялото докато разговаря, това означава, че е открит и искрен. Такъв мъж не се притеснява да изразява себе си свободно и да споделя своите чувства. Ако мъжът се старае да скъси дистанцията и се навежда постоянно към вас докато разговаряте, това със сигурност се тълкува като израз на доверие и желание за задълбочаване на отношенията. Други признаци, които издават, че той е заинтересован от вас са повдигането на вежди, докосването на лицето, оправянето на вратовръзката. Отворените му длани пък подсказват искреност и невинност. Подпирането на глава с ръце е израз на скука, а накланянето на главата символизира интерес. При скръстени ръце и крака, събеседника ви заема така наречената „защитна“затворена позиция. Според езика на тялото, това означава, че той не желае да ви допусне до себе си. Ако мъжът срещу вас избягва погледа ви и се почесва по носа, може би крие нещо. Разберете какво и му отправете предизвикателство да разтълкува езика на вашето тяло.

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top