Home / ЗДРАВЕ / Идеална фигура без риск за здравето

Идеална фигура без риск за здравето

Мъже или жени, всички ние си мечтаем за идеална фигура. Някои от нас са късметлии и се раждат с перфектни пропорции. Природата е благосклонна към тях и те не се нуждаят от специални упражнения или режим на хранене. За всички извън кръга на любимците на Природата остават изтощителните диети и фитнес залите. Никога не се замисляме за риска, който носи всяка диета или за степента на физическото натоварване. Целта е ясна – постигане на идеална фигура. Новината тук е, че тялото на манекен може да бъде постигнато без да се оказва негативно влияние върху здравословното състояние.
Ще започнем с добре познатото правило „ седем часа сън осигуряват естествена красота“. Изчислено е, че нашият организъм се нуждае от толкова време, за да възстанови и почувства отпочинал. Когато сме отпочинали физически, ние се чувстваме добре и психически. А психическата нагласа е от огромно значение за начина, по който изглеждаме. Забелязвали ли сте, че не сядате пред телевизора без купа с пуканки, чипс или друго нещо за хрупане. Този вреден навик е причината за наднорменото тегло на хора от цял свят. Не забравяйте, че вие не сядате пред телевизора, за да се храните. Ако все пак държите да си хапвате докато гледате интересен филм, заменете мазните храни и чипсове с плодове и зеленчуци. Ябълката ще ви донесе същото удоволствие, но за разлика от калоричния чипс, тя няма да се залепи на дупето ви. Говорейки за храна, трябва да отбележим, че домашните диети не са най – подходящия начин за отслабване.

Изготвяйки си седмично диетично меню, ние наказваме своя организъм. Истина е , че не трябва да лишаваме организма си от храна. Тялото на всеки е индивидуално и има своите нужди. Организмът си набавя необходимите вещества и витамини от храната. По – добре е да се хапва домашна сготвена храна. Сандвичите и тестените изделия са враг на идеалната фигура. Ако все пак държите да се подложите на диета, тогава се посъветвайте с диетолог. Той ще изготви вашата индивидуална диета с най – малък риск за здравето. Старайте се да включвате повече сурови зеленчуци и плодове в своето меню. Ако искате да изваете своята фигура, тогава забравете за прекараните почивни дни пред телевизора или компютъра. Не е необходимо да се изтезавате във фитнес залата всеки ден или вечер. Заменете ходенето до работа с кола или автобус с разходка. Вървенето има същия ефект като тичането на пътека в залата. Ако имате свободно време, отдайте се на спорт. Нищо не е в състояние да оформи добре фигурата ви, както спортът. Освен, че ще ви помогне в борбата с излишните килограми, той ще окаже благотворно влияние върху целия ви организъм. По време на забързаното си ежедневие не забравяйте да приемате течности. Забравете за газираните напитки. Те подпомагат образуването на целулит. Водата е отлично средство за борбата с излишните килограми.
Идеална фигура не означава месеци гладуване и потене. Достатъчно е да забравите за вредните навици и да си осигурите по – активен живот. Престанете да броите калориите на опаковките и се усмихнете. Щастието също ни прави да изглеждаме красиви.

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top