Home / ЗДРАВЕ / Правила за разделно хранене

Правила за разделно хранене

Разделното хранене е добър метод за справяне
с излишните килограми и поддържане на здравето.
Първото правило за разделно хранене се състои в избягването на продуктите, съдържащи захар и бяло брашно.
Второто правило
е да се ядат много плодове и зеленчуци. Плодовете се консумират половин час преди основно хранене или 3 часа след него.

Белтъчините не трябва да се комбинират с въглехидрати или с други белтъчини. Разрешено е да се консумират заедно с други зеленчуци, но без боб, грах, леща и картофи.
С други думи, можете да хапвате месо, яйца, риба или млечни продукти само със зеленчуци, без варива.

Продуктите, богати на въглехидрати се комбинират с други въглехидрати и зеленчуци. Към групата на въглехидратите спадат тестените изделия, оризът, картофите и зърнените култури. Разрешените зеленчуци са: домати, краставици, зеле, чушки , спанак, броколи, тиквички, моркови, бамя, патладжан и др. Зеленчуците, които трябва да избягваме са тези, богати на скорбяла- картофи, царевица, грах. Трябва да се ограничаваме от комбинации като боб с хляб, картофи с хлебни изделия, защото нивото на въглехидратите се повишава.

По време на режима за разделно хранене не е задължително да се приемат еднакви продукти, но е нужно да се спазва определено време между храненията. Например, плодове се ядат 30 минути преди друго хранене, зеленчуци 30-60 минути преди хранене. Ядки и риба можете да хапнете 2 или 3 часа преди другото хранене, а месо и въглехидрати 3 или 4 часа преди ядене. Препоръчително е до обяд да се консумират само плодове и сокове. Употребявайте минимално количество сол и мазнини, за да постигнете по-добри резултати в борбата с килограмите.

Примерно меню
Сутрин изпийте една чаша прясно изцеден сок и/или изяжте няколко плода.
На обяд хапнете печено месо със зеленчуци (без варива)
След обяд можете да консумирате шепа ядки, а на вечеря да ядете тестени изделия.

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top