Home / ЗА НАС / 5 причини за съжаление, пред прага на смъртта
5 причини за съжаление, пред прага на смъртта

5 причини за съжаление, пред прага на смъртта

За какво най-често съжаляват хората пред прага на смъртта

Една жена работела в дом за стари хора. Нейната работа се състояла в това, да бъде неотлъчно с тях и да облекчи последните мигове от живота им.  Хората споделяли различни неща в последните си дни и часове. Но най-силно впечатление и направило, колко сходни са съжаленията за отминалия живот, на различните хора.

 щастие2   

След дълги години работа в хосписа, тя уверено можела да посочи, петте основни причини за съжаление, които пациентите и споделяли за живота си.

щастие3

Първо: Съжалявам, че не изживях живота си, така както аз исках, а се подчинявах на очакванията на другите! Избрах, да не осъществя голяма част от мечтите си, поради липса на смелост.

Второ: Съжалявам, че се потдадох на въртележката на парите! Прекарах живота си вършейки скучна и еднообразна работа, в името на препитанието.

Трето: Съжалявам, че подтисках и криех чувствата си! Нямах смелост да изразявам истинските си чувства, за да не наруша взаимоотношенията си, с хората около мен. В резултат на това, водих посредствен и монотонен живот, без да се опитам да бъда това, което искам.

Четвърто: Съжалявам, че не запазих приятелствата си! Хората осъзнавали, колко им липсвала връзката със старите приятели, едва когато им оставала седмица живот и материалната страна на живота, загубвала своята мощ.

Пето: Съжалявам, че не си позволих да бъда щастлив! Да, чак накрая хората осъзнавали, че щастието е въпрос на избор. Заради страха от промяна, преструвките пред себе си и другите, че живеят един щастлив живот. Пропускали да изберат истински щастливите мигове, защото били рисковани и извън общоприетото.

щастие1

По материали от: hve.ru

5 причини за съжаление, пред прага на смъртта
5 (100%) 1 vote

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top