Home / МОДА И СТИЛ / Улична мода или просто стил

Улична мода или просто стил

Дефиницията на думата мода е начин на изразяване, маниер, правило, обличане според времето и епохата, в която се намираме. Не е лесно да се определи какво точно е улична мода. В нашата страна това е микс от различни стилове, далече от тези в другите държави по света. Това се дължи на проблема, че голям процент от хората и най-вече тийнейджърите държат да подражават на кича в облеклото на така наречените „модни икони“ . Други имат за цел да покажат своя бохемски стил или по-скоро да са различни. Но желанието на всички е да останат забелязани, да се обръщат след тях.
Вероятно сме далеч от модните столици Ню Йорк, Милано, Париж, но се можем да се доближим. Списанията и интернет са главния източник на информация. За съжаление напоследък виждаме много грешки в модния стил. Поли с неправилно съчетан цят на блузи и обувки, елегантна чанта със спортен екип и т.н. Ако повечето от нас се опитваха да имат свой собствен стил, нямаше да е на лице смешната клиширана улична мода.
Факт е, че тя ни заобикаля, виждаме я навсякъде около нас.Тя е непрестанно пред очите ни. Независимо дали сме излязли на разходка, на кафе с любимите хора или просто на кино. Уличната мода е като въздуха – необятна. За някои тя дори е жизнено важна.Необходимо ли е да дадем 100 Евро за модерна маркова блуза, която не ни стой добре? От уличната мода трябва да се взема това, което е полезно за нас. Неформалните общности, които се интересуват от нея го правят с цел да се харесат на останалите. А когато се обърнете разбирате, че облеклото им е от така наречените магазини „втора ръка“. Те дават самочувствие на много хора. Няма лошо, но уличната мода трябва да е удобна, изразяваща характера на човека не показността му.

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top