Home / АКТУАЛНО / Дамски шлифери. Преди и сега

Дамски шлифери. Преди и сега

Преди години, шлиферът е присъствал по-активно в мъжкия гардероб. Днес, всяка уважаваща себе си жена следва модните тенденции. А за тази година, класическият шлифер отново е задължителен елемент в облеклото. Тази дреха внася неподправим стил, издължава фигурата и елегантно подчертава линиите. Освен това, шлиферът е подходяща връхна дреха за дъждовна пролет и ветровита есен. Предлага се в различни модели, с различна дължина и в разнообразна гама от цветове.
Преди, шлиферите са правени от непромокаеми материи, били са предимно с дължина до коляното и подплата, която се отделя от дрехата. Шлиферът е разработен като алтернатива на тежките палта, носени от британски и френски войници по време на Първата Световна война. По време на Втората Световна война, шлиферът набира все по-голяма популярност. Типичната дреха за този период е двуредно дълго палто с копчета, пагони на раменете и колан. Дрехата е била използвана обикновено при ветровито или дъждовно време и не е носена през зимата. Шлиферът остава модерен и след Втората Световна война и започва да навлиза все по-често в гардероба на жените. Особено добре е приветстван от почитателите на хеви метъл музиката и готическата мода.
Днес, дамските шлифери са почти неизменна част от есенната визия. Носят се както дълги до земята, така и по-къси шлифери. Най-предпочитани са моделите с дължина до средата на бедрото. Тънките коланчета, с които се пристягат дамските шлифери, подчертават женските форми и придават елегантен вид. Сред най-често използваните материали са памук и полиестер. На пазара се предлага широка гама от цветове, разнообразни модели с копчета – едноредово и двуредово закопчаване, ципове, пагони, ревери, различна форма на яката, джобове и т.н. В цветово отношение се предлага голямо изобилие от шарки. Остава много актуална и комбинацията от райета и карета. Шлиферът се съчетава идеално с панталон, с пола до коленете или с ефирна рокля. Изберете подходящата за вас комбинация и помнете, че тази есен по-цветното е по-модерно.

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top