Home / АКТУАЛНО / Внимание! Жена зад кормилото

Внимание! Жена зад кормилото

Независимо с каква националност са, мъжете определено са от една порода! Особено когато става дума за жена зад кормилото. Станало е задръстване, лек удар или просто някой кара по-внимателно, то репликата е „То шофьорът бил жена!“ В случая това е цензуриран вариант на репликата. Всички се сещаме за другия!
Едно от основните обяснения за тази реплика са чиста доза предразсъдъци. Може би от тях е невъзможно да се избяга, особено когато с години е създавана неуместна предубеденост към групата на „жените-шофьори“. Без съмнение това е реплика, която едно момче чува от своя баща, а след това се чувства горд когато я използва. То прилича на учение!
Смята се, че карането на кола е типично мъжка дейност. Мъжете изпитват страх- да не загубят почва под краката си именно в тази област. Коли, мотори, техника са страстта на истинския мъжкар!
Мъж рядко би признал, че се чувстват добре, когато го вози жена. Таква реплика на похвала се чува от мъже, които не могат да карат. Мъжът-шофьор обаче го е „страх“,“некомфортно“ му е и какво ли още не.
А питате ли жените, мили мъже, когато започнете поредното изпреварване, в което животът на толкова много хора бива застрашен. Какво кара мъжете да предприемат изпреварване след изпреварване? Когато настъпят газата, те постоянно настигат някой камион. Изведнъж се оказва, че трябва незабавно да го задминат, защото не могат да понасят липсата на видимост. Ами спазвайте ограниченията и няма да ви се налага да изпреварвате толкова много! Когато се возиш при една жена тя отдалеч вижда камиона. В случай, че няма възможност за изпреварване- не кара плътно зад него! И какво се оказва дистанцията, която тя спазва позволява видимост и сякаш основтана цел на пътуването не се ограничава до напрежение при изпреварване!
А какво ще кажете за толерантността на пътя? Наскоро ми беше зададен въпросът: „Защо след като си на път с предимство се оглеждаш и на другата страна?!“ Е, как! Ако някой профучи с бясна скорост, за да му дам път, независимо от това, че той трябва да ме пропусне? Това говори за липсата на уважение на пътя от страна на мъжете. Те постоянно искат да демонстрират своето превъзходство. Бързината на своята кола. Въобще всичко мъжкарско в себе си.
Хубаво е, че започнаха да налагат „солени“ глоби за ония шофьори, които не обичат да дават път на пешеходците. Кога сте видели жена-шофьор да форсира колата си нервно и то само защото някой има правото да пресича?! А кога последно си спомняте някой спокоен мъж-шофьор да дава път? Рядкост е, нали?
Може би сред най-честите обвинения и повод за насмешка към жените-шофьори спадат недоброто им паркиране. Нека не преувеличаваме. Има жени, които могат да „сложат в малкия си джоб“ много мъже. Друг е въпросът, когато нарочно се паркира близо до колата, която я кара жена, за да може да й се създава трудност, да и дават „акъл“ как да маневрира вместо просто да преместят своята!
Независимо от предразсъдъците за жените зад кормилото, те стават все по-добри шофьори!

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top