Да приготвим за вечеря, вкусно и бързо торта „Кодрит кадир“

„Кодрит кадир“ е арабска торта с крем карамел. Много лесна за приготвяне, атрактивна и ужасно вкусна.
за форма 20-22см и 8см висока:
за карамела:
800 мл прясно мляко
5 яйца
200 г захар
1 ванилия
за кекса:
1 яйце
100г захар
100 мл прясно мляко
100 мл растително масло
1 ч.л. бакпулвер
100 г брашно
2 ч. л какао
За карамела разбиваме яйцата със захарта, добавяме ванилията и прясното мляко.
За кекса разбиваме яйцата със захарта, добавяме млякото, олиото, бакпулвера, брашното и какаото.

Карамелизираме 5с.л. захар във формата за тортата.

За да стане това красиво разграничение между карамела и яйчния крем, последният се сипва след като карамела е изстинал напълно. Добавяме яйчния крем.

След това точно в центъра на формата изливаме кексовата смес.

Сложете формата в тава с 2см. гореща вода.
Печем на водна баня около 50 мин на 180С.
Като изстине оставете с водната баня в хладилника за една нощ.

На следващия ден обърнете в поднос. Сервирайте с фантазия.
Източик: http://www.bghelp.net/forums/showthread.php
торта Кодрит кадир
Онлайн списание за активни жени