Пълнено хлебче за вечеря, вкусно и бързо.
1 хляб, като на снимката или по ваш вкус
200 гр. кашкавал, нарязан на правоъгълни парченца 3 на 1 см.
200 гр. бекон или пушен колбас , нарязани на кубчета
1 вр. пресен лук
100 гр. масло
По желание 2 с.л. мак или сусам
Шарена сол
Разрежете хляба на квадратчета, както е показано, без да разрязвате долната кора. Насипете равномерно в отворите първо парченцата колбас, после кашкавалените. Накрая и маслото също на малки парченца. Посипете нарязания лук, оставете малко от зелената част за украса при сервиране. Посипете мак или сусам, по-желание. Разстелете достатъчно голямо парче домакинско фолио и увийте хляба в него. Печете на 220 градуса 15 мин. Развийте фолиото само отгоре и запечете за още 10 мин. Сервирайте посипан с шарена сол и нарязаните пера от лука.