Home / ИНТЕРЕСНО / Как да си направим карамелена украса
Как да си направим карамелена украса

Как да си направим карамелена украса

 Ето как да си направим карамелена украса за торти, сладкиши и кремове, а защо не и карамелени кошнички, като си поиграем с карамела.

1 ч.ч. захар karamel
1/4 ч.л. лимонов сок
1/4 ч.ч. вода

В съд с дебели стени поставете захарта, лимоновия сок и 1/4 ч.ч. вода. Внимателно изчистете стените на съда от всички полепнали захарни кристали. Поставете на среден огън и гответе като завъртате съда отвреме на време докато сместа започне да променя цвета си и стане светло златосто кафява и веднага свалете от котлона.
Поставете дъното на съда за няколко секунди в купа със студена вода – това ще спре процеса на карамелизация.

Карамела трябва да бъде с консистенцията на гъст сироп и да тече от лъжицата на дълга струйка. Ако карамела започне да се втвърдява подгрейте го на слаб огън.

1 вариант: Гребнете от карамела с лъжичка и върху предварително подмазана с олио тава русувайте фигурки със струйката върху нея. След като се охладят напълно, с шпатулка внимателно ги извадете.

2 вариант: Вземете купа и я напълнете с ледени кубчета. С лъжичката, на тънка струйка, изливайте върху кубчетата карамела произволно. Охлажда се много бързо и след, като леда се стопи, вашите причудливи форми карамел са свободни.

3 вариант: В клипчето.

http://www.youtube.com/watch?v=nT6ufL3wtsg

Можете да съхранявате карамелените формички в затворен съд и на стайна температура до една седмица.

Как да си направим карамелена украса
2.67 (53.33%) 3 votes

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top