Home / МОДА И СТИЛ / Искате ли да бъдете по-привлекателни?

Искате ли да бъдете по-привлекателни?

Ако отговорът ви е „да“ вече знаем тайната. Учени от университета в Бристол откриха, че хората, които приемат храна, богата на каротеноиди, са по-здрави и по-привлекателни от останалите.
Доктор Иън Стивън и екипът му твърдят, че ако хапвате повече моркови, портокали и сливи за два месеца можете да промените видимо външния си вид.
Каротиноидите са онези съединения, които са виновни за цвета на плодовете, зеленчуците и цвета на кожата ни. Те се съдържат предимно в морковите, кайсиите, мангото, зелето, спанака, доматите, грейпфрута и още много други. Когато приемаме тези вещества с храната, кожата ни придобива жълтеникаво-златист загар. Кожата на лицето ни става по-сияйна и свежа благодарение на добрата хидратация и витамините С и Е, които повишават еластичността на тъканите.

Освен това, каротеноидите са полезни за нашето здраве. Те помагат при ангина, астма, сърдечни болести, артрит, рак на кожата и други. Каротиноидите засилват имунната система и помагат при по-лесното разтваряне на мазнините в организма.
Но прекалената употреба на каротиноиди може да доведе до каротинемия. Тя се изразява в получаването на оранжев оттенък на кожата. Можем да го избегнем, ако не прекаляваме с морковите, а похапваме по 1-2 на ден.

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top