Home / ИНТЕРЕСНО / 10 урока, които научих от 10 години брак
10 урока, които научих от 10 години брак

10 урока, които научих от 10 години брак

10 урока от 10 години брак – каква е тайната на успешния брак?

Сключихме брак твърде млади, но 10 години по-късно ние сме все още заедно. Това, което научих, е, че успешният брак изисква много работа и постоянство. Има моменти, когато лошите чувства и емоции са повече. Точно тогава съм си казвала, че по-лошо не може да стане. Ако можех да върна времето назад обаче, не бих променила нищо.

Сватбата не е критерий за самия брак...

Сватбата не е критерий за самия брак…

  1. Няма по-подходящ момент от сега: Никога няма да бъдете достатъчно богати, да разполагате с достатъчно материални придобивки, да постигнете всичко, което искате. Ако чакате “идеалното време” за брак, ще пропуснете всички възможности. За целта бъдете разумни в трупането на житейски опит , но не чакайте прекалено дълго.
  2. Сватбеният ден е маловажен на фона на действителния брак: Сватбата е вълнуващо преживяване за всяка жена. Бракът обаче не е само сватбата. Дори и този ден да се окаже пълен провал, това не е лош знак за брака. Забравете за всякакви суеверия и се концентрирайте върху живота ви заедно.
  3.  Мисълта за развод няма да ви остане чужда: Въпреки че се обичате, и ти, и той ще помислите за развод поне веднъж по време на съжителството си. В разгара на поредния скандал ще си казвате грозни неща, за които по-късно ще съжалявате. Напомняйте си, че това, което казвате, и това, което мислите, са две различни неща. 
  4. Повече пари, повече проблеми: Истината е, че бракът е по-лесен, когато разполагате с нормални средства и живеете в двустаен апартамент. Стресът, който идва с повечето пари и натрупването на повече материални придобивки, имоти и отговорности, често води до проблеми в брака и дори раздяла.
  5. Децата променят брака: Безсънните нощи, липсата на свободно време, повечето задължения оказват влияние на брака. За много хора появата на бебето е изпитание, което обаче калява връзката. 
  6. Бракът с него не е брак със семейството му: Ако позволиш на родителите му да ви се месят, така ще остане завинаги. Дори да не се разбираш с майка му, това все още не означа развод.
  7. Ти не си същото момиче, той не е същото момче: И двамата ще се променяте с времето. Тази промяна може да се отрази на брака в негативна светлина, но може и да се отрази по добър начин. Това зависи изцяло от вас.
  8. Свободата не означава изневяра: Не се страхувай да си далеч от него, когато това се налага. Разстоянието е изпитание за брака, което може да ти покаже много неща.
  9. Бракът е влакче на ужасите: Има високи върхове, луди емоции, напрежение, адреналин. Това е прекрасно усещане, което ти напомня, че си жив. Понякога е ужасен, друг път – прекрасен, но това е твоят брак.
  10.  Понякога трябва да отстъпваш: Обичаш да си права през цялото време?! Понякога обаче е по-добре да премълчиш, преглътнеш, отстъпиш в името на разбирателството. Това в никакъв случай не те прави друг човек.

Ако харесваш сайта ни, присъедини се към Womens.bg във Фейсбук!

10 урока, които научих от 10 години брак
5 (100%) 1 vote

Коментирай

Коментари

About Zlatina Galina

Scroll To Top