Home / ЗДРАВЕ / 7 идеи, които ви гарантират вечна младост
7 идеи, които ви гарантират вечна младост

7 идеи, които ви гарантират вечна младост

Всяка жена иска да изглежда млада, но остаряването е неизбежен процес. И все пак, ето как да противодействате на годините и да изглеждате подмладени.

1. Грижете се за зъбите си!
Хубавите зъби ви правят автоматично с няколко години по-млади и привлекателни. Уверете се, че нямате кариеси на рутинните прегледи, а междувременно полагайте системни грижи за бляскавата си усмивка. Ако зъбите ви не са достатъчно бели, попитайте личния си стоматолог за съвет. Има продукти за избелване в домашни условия, както и професионално избелване. Направете своя избор с помощта на зъболекаря си.

Да спрем годините!

Да спрем годините!

2. Погрижете се за кожата си!
Редовните грижи за кожата ще сведат до минимум появата на бръчки и ще помогнат за ограничаването на стареенето. Кожата ви не се нуждае от силни и агресивни продукти, за да изглежда млада. Ако кремът в прекалено силен, той ще изтормози кожата ви и ще я състари. С напредването на възрастта става все по-важно почистването с меки продукти, които помагат на клетките да се обновяват. След почистването се нуждаете от хидратиране. Бръчките не обичат влагата, ето защо хидратирайте лицето си редовно. Помислете за анти-стареене овлажнители с висок процент на тяхната активна съставка. Не забравяйте и за защита от слънцето. Има много кремове със SPF защита. Слънцето е един от основните фактори, които предизвикват преждевременно стареене. Ето защо дерматолозите препоръчват кремове с най-малко SPF 15, за да избегнат бръчки, кафяви петна и силен тен, както и рак на кожата.

3. Премахвайте редовно окосмяването на лицето
Добре поддържаните вежди и липсата на мустак определено ще ви подмладят. За мъжете е нормално да се подвизават с 3-дневна брада, но жената е добре да премахва окосмяването на лицето.

4. Редовно боядисвайте косата си
Има жени, които изглеждат страхотно със сива коса. Въпреки това, побелялата коса състарява. На пазара се предлага богато разнообразие от бои, които ще скрият белите кичури.

5. Дрехи според фигурата и възрастта
Обличайте се според фигурата си и възрастта. Носенето на дрехи, които ласкаят фигурата ви, ще ви направи и по-млади, и по-слаби.

6. Спортувайте
Понякога е трудно да се отдели време за спорт. Съвременните жени са толкова заети, че не могат и да си помислят за фитнес. Въпреки това можете да се упражнявате у дома дори и само за 15-20 минути дневно.

7. Стройната фигура ще ви направи по-млади
Добре балансираната диета ще направи кожата на лицето ви свежа и гладка. Поддържайте едно и също тегло, което е идеално за ръста и годините ви. Така ще печелите битката с годините ден след ден.

7 идеи, които ви гарантират вечна младост
5 (100%) 1 vote

Коментирай

Коментари

About Zlatina Galina

  • Scroll To Top