Home / АКТУАЛНО / 8-те най-категорични признака, че си бременна
8-те най-категорични признака, че си бременна

8-те най-категорични признака, че си бременна

Знаеш ли кои са ранните признаци за бременност?

Ранните признаци на бременност могат да бъдат различни. Ето кои от тях могат да бъдат посочени като най-честите признаци.бременност

1.Болезнени гърди: Чувстваш ли ги подути и болезнени? Хормоналните промени увеличават притока на кръв, променят гръдната тъкан и ги подготвят за кърмене. Още на четвъртата седмица на бременността гърдите може да започнат да изтръпват. Увери се, че носиш подходящ сутиен, защото през следващите месеци тези “момичета” ще нараснат значително.

2. Сутрешно гадене: Така нареченото “сутрешно гадене” може да се появи по всяко време на денонощието. Не е необичайно изведнъж да ти стане неприятно от някои миризми или вкусове. Сутрешното гадене причинява дискомфорт на всеки 6 от 10 бременни жени. Причината е в рязкото увеличаване на хормоните по време на първия триместър. При някои жени продължава до 3-ия месец. Не е изключено да продължи и по време на цялата бременност. 

3. Умора: Чувстваш ли се уморена без видима причина? Умората е най-осезаема през първите седмици от бременността. Тя може да е свързана с повишените нива на прогестерона. Добрата новина е, че по време на втория триместър ще се почувстваш по-енергична. Въпреки това, използвай възможността да си почиваш повече. Когато бебето дойде, ще са ти нужни сили.

4. Глад: Гадене и глад – тези два признака често вървят ръка за ръка. През времето, когато не чувстваш гадене, вероятно ще си мислиш само за храна. Някои жени са направо обсебени от чипса, сладоледа, газираните напитки. Макар храната да ти е изключително нужна, контролирай апетита си за мазна и калорична храна.

5. Често уриниране: Случвало ти се е да прекарваш повече време в тоалетната, отколкото във всяка друга стая? Матката се разширява и това притиска пикочния мехур. Течностите в тялото могат да увеличат бъбреците и те да работят извънредно. Когато бебето расте, то също осъществява натиск върху пикочния мехур.

6. Зависимост от настроения: Потиснатостта и киселото настроение са нормални за бременността, благодарение на драматичните хормонални изменения в организма. Всяка жена изпитва тези хормонални промени по различен начин. Може да чувстваш екстремни промени в настроението и в двете посоки, или да бъдеш тревожна и депресирана. Важно е да споделиш с лекаря си, ако чувстваш притеснителна безнадеждност, не можеш да изпълняваш ежедневните си задължения и се страхуваш от раждането.

7. Липса на менструация: Липсата на менструален цикъл обикновено е добър показател за наличие на бременност, но също така може да бъде и подвеждаш. Някои жени нямат редовна менструация, други имат зацапване по време на имплантация, което се случва около дните на редовния цикъл.

8. Тест за бременност: Дори останалите признаци да са факт, не забравяй да си направиш тест за бременност, преди да посетиш гинеколога си. Ако тестът е отрицателен, опитай отново след седмица. Тестовете не винаги са точни, но все пак си остават един добър начин за откриване на ранна бременност.

 Ако харесваш сайта ни, присъедини се към Womens.bg във Фейсбук!

8-те най-категорични признака, че си бременна
5 (100%) 1 vote

Коментирай

Коментари

About Zlatina Galina

Scroll To Top