Home / ДЕТЕТО / Бременност и работа с компютър
Бременност и работа с компютър

Бременност и работа с компютър

Възможно ли е да съчетаем бременност и работа с компютър?

bremennost-i-rabota-s-kompyutrКомпютърът е неизменна част от ежедневието на активните жени. От друга страна, всяка една жена мечтае да бъде майка и в този смисъл бременността е неизменна част от жизнения цикъл. Възможно ли е да съчетаваме бременност и работа с компютър и вредно ли е това за нашия бъдещ наследник? Повечето бременни жени се притесняват от излъчваните от монитора рентгенови и електромагнитни лъчения. Според учени обаче, рентгеновите лъчи нямат връзка с уврежданията на плода и абортите, а въздействието на електромагнитните лъчения не е напълно установено. Все пак, бременните жени са по-уязвими и не е грешно ако се презастраховат и избягват употребата на компютър, когато работата им го позволява. Всъщност, не трябва да се притесняваме толкова от радиационните лъчения, а по-скоро от застояването и заемането на неудобна поза. По време на бременност е много важно да бъдем физически активни и да не се застояваме на едно място за много дълъг период. Като нежелан ефект от работата с компютър и заемането на неудобна поза, могат да се появят болки в кръста, врата и китките на ръцете; подуване на глезените; разширени вени и проблеми с очите. Както всички знаем, нищо прекалено не е здравословно и работата с компютър не прави изключение от правилото.

bremennost-i-rabota-s-kompyutrЗа да избегнете неприятните ефекти и да прекарате една лека бременност, възползвайте се от следните съвети:

  • Ако работата Ви изисква непрекъснат контакт с компютър, правете кратки почивки ( около 15 минути на всеки час). По този начин не натоварвате зрението си. Когато работите, използвайте защитни очила за компютър.
  • Движете се в почивките, не се застоявайте пред монитора.
  • За да избегнете появата на разширени вени, вдигнете краката си на по-високо от пода ниво.
  • След приключване на работния ден си почивайте.
  • Вкъщи се старайте да прекарвате колкото се може по-малко време пред монитора.
  • Не отделяйте голямо внимание на социалните мрежи, защото губят от времето за почивка.

И все пак, не избягвайте социални контакти, защото светът трябва да разбере за малкото съкровище, което живее във Вас!

Бременност и работа с компютър
5 (100%) 1 vote

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top