Home / БИЖУТА / Историята на бижута Булгари

Историята на бижута Булгари

Историята на бижута Булгари е стара, като света! BVLGARI e известна фамилия от Епир, населявала остров Корфу през 15 – 18 век, известна с производството на фини сребърни накити от филигран. Основоположникът на рода е легендарният Елеазар "Принц български". През 16 век. фамилията е вписана в Златната книга на благородниците от Керкира (Корфу), а през 18 век. – на благородниците от Венеция. 

Елизабет Тейлър в бижута Bvlgari  Снимка: Bvlgari

Bulgari

Историята на бижутата Булгари започва в далечната 1877 година. Тогава гръцкият бижутер Сотириос Булгарис емигрира в Италия. Там той пренася опита си в бижутерията и през 1880 година отваря магазинче за сребърни накити с Деметриос Кремос. Двамата явно работят добре, защото бижутата им се купуват изключително бързо.
Скоро Сотириос сменя името си на Сотирио Булгари и се разделя с Кремос.
Булгари отваря свой собствен дюкян в Сент Мориц, а после и магазин в Рим. С годините красивите бижута на модната къща стават все по-търсени и по-популярни.
През 1905 година, Сотирио отваря магазин на богаташката улица Кондоти, където днес е най-големият магазин на Булгари.
След Втората световна война бижутата Булгари придобиват свой уникален и неподправим стил, който е високо ценен и до сега. До този период, бижутата са създавани по френски модел. Синовете на Булгари – Джорджо и Константино – вдъхновени от древните народи и от идеите на Римската школа на златарите, успяват да създадат нов стил в изработката на бижута. Те налагат оригиналните си украшения на пазара в Европа. Третото поколение – Джани, Паоло и Никола затвърждава качеството на семейната фирма в световен мащаб. Днес управител на модната къща Булгари е Франческо Трапани, който продължава да работи качествено за доброто име на марката. Дизайнът на бижутата се отличава със смели решения във формите, излъчва решителност и стил. Скъпите бижута комбинират умело гръцки и римски стил. Отличават се с масивни и тежки златни форми със сапфирени камъни. Запазената марка на Булгари са халките с удебелени ръбове, бижутата с кристали и висулките от платина, бяло, жълто и розово злато.
Освен с бижута, с годините модната компания Булгари започва да произвежда козметични серии, аксесоари, чанти и часовници и други, много луксозни стоки.

Историята на бижута Булгари
5 (100%) 1 vote

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top