Home / МАМА / Как да съживим връзката си, ако имаме малко дете?

Как да съживим връзката си, ако имаме малко дете?

С появата на нов член в семейството, животът на родителите коренно се променя. От безгрижна влюбена двойка, мъжът и жената се превръщат в истинско семейство. Постепенно в родителите се възпитава чувството за отговорност, възникват финансови затруднения и след появата на дете в семейството понякога започват проблемите във връзката им.
Грижите за отрочето излизат на преден план и доскоро влюбените започват все по-рядко да си обръщат внимание, докато в един момент напълно забравят за себе си. Липсата на внимание от страна на партньора поражда чувство за несигурност и понякога много двойки се разделят, защото не могат да издържат семейния живот с дете.

За да не провалите връзката си не трябва да допускате пропукване в отношенията. Нормално е да полагате повече грижи за детето и да го обграждате с необходимото внимание, но това не означава, че трябва да забравите за мъжа или жената си. Не пренебрегвайте комуникацията помежду си. Споделяйте си както преди, не премълчавайте проблемите. Все пак сте заедно „ в добро и зло“ и трябва да си помагате.
За да съживите връзката си, започнете да правите компромиси. Трябва да свикнете с мисълта, че трябва да се съобразявате по-често с партньора си и да отстъпвате понякога. Проблемите съществуват и в най-добрите семейства, не им позволявайте да провалят отношенията ви. Когато се научите как да се справяте с тях заедно, ще заздравите връзката си. Не забравяйте да поддържате интереса на партньора си. Не се задоволявайте само с ролята на добра майка или добър баща.
Измислете си любими занимания, посещавайте концерти, разхождайте си, ходете по-често на почивка. Изживейте заедно с детето си важните за него моменти – споделете първата думичка, първото зъбче, първия учебен ден. Отделете на детето си необходимото време и сили, но обърнете внимание и на собствените си потребности.

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top