Home / МОДА И СТИЛ / Красива коса в домашни условия

Красива коса в домашни условия

Ноктите- показател за нашето здраве, очите- прозорец към душата, косата свързваме със свобода, могъщество и сила. Днес има изключително добри стилисти, които знаят как да се грижат за нашите коси. Подстригват ни, слага ни маски за коси, оформят шармантни прически. Понякога обаче имаме нужда от някоя проста рецепта, която ще може да приложим върху нашата коса, докато стоим пред компютъра и няма да ни се налага да загубим между час и два във фризьорския салон.
За да започнем да се грижим пълноценно за косата не е нужно да видим, че е суха, изтъняла, нацъфтяла, без обем… Грижата трябва да започне, когато косата е в своя пълен блясък. Какво може да направим за себе си? Ето няколко идеи, как може да поддържаме косата все така омагьосваща.
Тайната на впечатляващата коса е проста- чист въздух, здравословно ядене и естествени средства за поддръжка.
Основните храни, които трябва да присъстват в менюто ни, за да имаме хубава коса са плодове, зеленчуци,ориз, ядки, боб. Наред с добре подбраните храни не бива да се забравя и грижата за самата коса. Днес грижата с естествени продукти обаче не винаги е достатъчна. Понякога е необходимо да съчетаваме естествени маски за коса с различни медикаменти.
Имате твърде суха коса, която постоянно се наелктиризира? При такива проблеми най-често може да се прибягва до естествени средства, за да имате красива коса.
В литър вода и ½ оцет слагате корени от коприва, които варите ½ час. Сместа се използва за период от една седмица, като мажете косата ти пъти седмично.
Смесвате лимонов сок от 1 лимон с глицерин и с това мажетe веднъж седмично.
Смесвате лук с алкохолен мехлем (мехлем, който е приготвен по домашна рецепта – spiritus vini gallici) и задължително разреждате с вода. С това мажете скалпа всеки ден.
Имате изтощени коси, на които искате да предадете отново обем? Тогава ще трябва да прибегнете до употребата на медикаменти, в които се съдържа силиций, за да подейства ефективно. Периодът, в който ще трябва да приемате хапчета е поне половин година, за да видите резултат. Обемът на косата се увеличава с 13%.
Ако косата ви расте твърде бавно би било добре да започнете да приемате витамин D. Той е полезен не само за косата, но и за имунната система и строежа на костите ни. Витамин D в съчетание на ултравиолетовите лъчи кара косата ни да расте по-бързо.
За онези от вас, които има вече посивели и чупливи от боядисването коси. Тъй като при тези коси е намляло естественото количеството меланин. То трябва да бъдат предпазвани от слънцето. Обикновено трябва да се прибягва до употребата на медикаменти, които предпазват от ултравиолетовите лъчи, може да се използва спре за блясък и обикновен шампоан. Това, което може да е направи за този тип коса е носенето на шапка през летните месеци, за да не се излага директно на слънчевото лъчение.
Тайната на красивата коса е постоянната
.

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top