Home / ЗДРАВЕ / Маски за суха кожа

Маски за суха кожа

Сухата кожа по принцип изисква повече грижи, а през есента трябва да й обърнем специално внимание. Ето няколко маски, които ще ни помогнат да подхраним кожата на лицето си.

Маска с авокадо
Тази маска е много лесна за приготвяне, но дава изключителни резултати. За да я изпробвате са ви нужни само няколко лъжички мед и половин авокадо. Смачкайте на пюре авокадото и добавете меда. Нанесете маската и я оставете да подейства за 10 минути. Отстранете я от лицето с помощта на хавлиена кърпа.

Маска за суха кожа с банан
За да направите тази маска са ви необходими половин банан, 1 лъжичка мед и няколко капки розова вода. Пасирайте банана на каша. Добавете меда и розовата вода и разбъркайте сместа. На добре почистена кожа нанесете маската и оставете да подейства за 10 минути. След това отмийте с хладка вода и нанесете овлажняващ крем.

Маска с прясно мляко
За тази маска се нуждаете от една лъжичка сухо мляко, една лъжичка мед и една лъжичка гел от алое вера. Смесете съставките и разбъркайте добре до получаване на еднородна смес. Нанесете маската на лицето си и оставете да подейства за 10-15 минути. След това отмийте маската с топла вода и нанесете крем.

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top