Лесен ябълков щрудел с неповторим вкус
Сладкишите с плодове са винаги леки и вкусни, но този ябълков щрудел наистина не изисква много усилие, а става с невероятен вкус и аромат. Този щрудел не се приготвя по традиционните методи с тесто и в него не се слагат яйца, а ако желаете може да замените кравето масло със същото количество олио. Не пропускайте да изненадате семейството си с този невероятен плодов сладкиш.
За приготвянето на ябълков щрудел с грис са ви необходими около 1.5 сочни ябълки, 50 гр. стафиди или сушени боровинки, 1.5 ч.ч. захар, ванилия, 1 п. краве масло, 1 ч.л. ром, половин чаша смлени орехови ядки/ по желание/, 1 ч.ч. грис, 1 ч.ч. брашно. Първо обелете и настържете на едро ренде ябълките, към тях прибавете половин чаена чаша захар, ванилията , орехите и сушените плодове предварително накиснати за няколко минути в рома. В отделна купа смесете брашното, гриса и останалото количество захар.
Вземете подходяща тавичка и я намажете с мазнина, покрийте дъното й с тънък слой ябълкова смес, а отгоре ги поръсете с 1 ч.ч. от сухите съставки. Редувайте така докато свършат продуктите, като не забравяте, че последният слой трябва да ви е от ябълки. Разтопете кравето масло и залейте с него сладкиша. Изпечете щрудела до готовност в средно загряна фурна.Този ябълков сладкиш става невероятно лек и сочен.