Home / МОДА И СТИЛ / Пилинг на лице в домашни условия

Пилинг на лице в домашни условия

Всяка жена се старае да изглежда добре и да впечатлява околните с поддържан външен вид. За разлика от другите части на тялото, лицето изисква особен вид специални грижи.
Пилингът е един от основните почистващи етапи, през които трябва да премине кожата на лицето, за да изглежда то здраво и красиво. Процедурата се предлага в козметичните салони, но не е по джоба на всяка дама.
Затова днес ще ви издадем няколко малки тайни за красива кожа в домашни условия.
Преди да започнем, нека се запознаем с пилинга отблизо. Процедурата, позната и като ексфолиране, се базира на премахването на мъртви клетки от горния слой на кожата чрез втъркване на малки абразивни частици и отделяне на нежеланите наслоявания. А именно натрупаните мъртви клетки са виновни за пъпките, сивия тен и изморения вид на кожата ни. Посредством пилинг маските, можем да се отървем от причинителите на проблемите и да се радваме на сияйна красива кожа.
Съвсем спокойно можем да приготвим в домашни условия чудесна маска с мед, сода или морска сол. Най-благоприятното време за поставяне на пилинг маска е вечер преди лягане. Почистете кожата си от грима и натрупаните през деня мръсотии и нанесете тънък слой от маската с леки масажни движения. Оставете да подейства за 2-3 минути и изплакнете обилно с хладка вода.
За да изберем своята ексфолираща маска, трябва да се съобразим преди всичко с типа на кожата и да набележим проблемните зони, които ще третираме. Обикновено, пилинг маските не се използват всекидневно, защото могат да увредят епидермиса. Желателно е да правим маска веднъж седмично и да използваме натурални подхранващи съставки като мед, хума и плодови екстракти.
Ако пък сте от активните дами с по-натоварен график и не разполагате с достатъчно време да приготвите маската си у дома, винаги има алтернатива! Търговските вериги разполагат с изобилие от ексфолианти на разумни цени.

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top