Вкусна и бърза баница – струва ви се невъзможно?
Я гледайте сега: Продуктите
1 кофичка кисело мляко
400 гр. натрошено краве сирене или толкова извара
5-6 яйца
¾ ч. чаша олио
1 пак. кори за баница
Чаша вода за поръсване
Масло за накрая
Смесете добре първите 4 продукта.
Подмажете тавичка с големината на корите или поне горе долу толкова, с олио.
Почвайте да редите, като първата кора напръскате с вода, втората със сместа, третата пак вода, четвъртата – смес и така да края. Ако ви остане от сместа, изсипете я отгоре. Разрежете внимателно баницата на правоъгълници или ромбове. Печете в загрята фурна около 35-40 минути до зачервяване. Веднага след като я извадите обилно намажете отгоре с масло. Ако искате да стане хрупкава, я оставете да поизтине открита. Ако я предпочитате мекичка, покрийте я с кърпа да се задуши.
Последните два съвета са за хората със здрави нерви и пълен стомах, останалите да си я хапват веднага с айрянче.
източник: http://bgjenite.com/za-vecheria-vkusno-i-barzo-banica-alaninut/