Home / АКТУАЛНО / 6 изненадващи източника на стрес, които ни разболяват
6 изненадващи източника на стрес, които ни разболяват

6 изненадващи източника на стрес, които ни разболяват

Някои източници на стрес не могат да бъдат избегнати, но други трябва смело да изхвърлим от живота си

Стресът е навсякъде около нас и често не знаем как се предпазим. В повечето случаи не можем да направим много. Има обаче източници на стрес, които можем да изхвърлим от живота си. Ето кои са те!

Стресът разболява!

Стресът разболява!

1. Хора с негативно мислене
Представете си, че сте обградени от позитивни хора, които ви дават кураж. Самата мисъл за това ви действа оптимистично. Сега си представете, че общувате непрекъснато с намръщени, депресирани и песимистично настроени хора. Няма как те да не предадат негативното си отношение и на вас. Сега е моментът да прекъснете контактите си с хора, които ви натоварват.

2. Очакванията на другите
Откажете се от опитите си да удовлетворявате очакванията на другите и да измервате успехите и щастието си според тях. Следвайте интуицията си и давайте най-доброто от себе си.

3. Собственото ни негативно отношение
Можем да се избавим от хората с негативно мислене, но можем ли да избягаме от собствената си негативност? Ако предричаме провал на всяко ново начинание, как ще отбележим успех? Бе значение колко ни е трудно сега, един ден ще си спомняме с усмивка за преживяните трудности.

4. Миналото
Всеки човек носи в сърцето си стари разочарования. Припомняйки си ги непрекъснато, ние не се радваме на настоящето, а живеем в миналото. Когато спрем да се обвиняваме, да страдаме за нещо, което не можем да променим, ще постигнем душевен мир.

5. Спрете да се извинявате
Чувството на вина е 100%-ов източник на стрес. Дори да сте обещали нещо, ако нямате възможност да го направите, просто го кажете. Не се извинявайте непрекъснато за действията си.

6. Живот без риск
Еднообразният, скучен и лишен от вълнения живот също е източник на стрес. Имате нужда от разнообразие, забавления и нови изживявания. Ако се концентрирате само и единствено върху задълженията си, без да си позволявате почивка, това ще се отрази пагубно на здравето ви.

6 изненадващи източника на стрес, които ни разболяват
5 (100%) 1 vote

Коментирай

Коментари

About Zlatina Galina

Scroll To Top