Home / АКТУАЛНО / 8 стари симптоми на новите рискове
8 стари симптоми на новите рискове

8 стари симптоми на новите рискове

Едни и същи симптоми могат да означават различни неща на различна възраст

Когато човек е на 20-30 години, стомашните болки и жаждата обикновено са приписвани на незначителни причини. След 40-годишна възраст обаче същите тези симптоми може и да не са толкова невинни.      

  1. Жажда: Ако не става въпрос за горещ летен ден, необяснимата жажда може да е признак за диабет. Загубата на тегло, дехидратацията и честото уриниране обикновено говорят за диабет от тип 2.bolki
  2. Внезапно безпокойство: Нервността при 20-годишните би могла да бъде съвсем безобидна, докато при 40-годишните може да говори за сърдечна атака. Болката в гърдите, задухът, гаденето са класически симптоми в моменти на тревожност, но с времето те изобщо не са за пренебрегване.
  3. Зачервено лице: Изчервяването при определени ситуации е нещо нормално. Спуканите кръвоносни съдове, обикновено в центъра на лицето, не са опасни сами по себе си. Консумирането на пикантни храни, алкохол и кафе може също да причини червенина по лицето. Когато това е съпроводено с прекомерно изпотяване, зачестен пулс и високо кръвно налягане, може да означава хормонални проблеми.
  4. Мрачни настроения: Прогестеронът често е причина за мрачните настроения при дамите. Високите нива на кортизол или проблемите с щитовидната жлеза също може да са виновни за това при жените над 40 години.
  5. Стомашни болки: Това може да води до проблеми като лактозна непоносимост до някои по-сериозни като язва, възпаления, проблеми с жлъчката. Отидете на лекар, ако се събуждате често през нощта в състояние на треска, повръщате и стомашните болки станат по-интезивни.
  6. Изтръпване на ръцете: Дългите разходки с колело могат да причинят изтръпване на ръцете, което води до мускулна слабост и болка. Ако ръцете изтръпват, докато спите, по време на рутинни дейности, спорт и упражнения, посетете лекар.
  7. Чести фрактури на крайниците: Остеопорозата отслабва костите и ги прави податливи на фрактури. Обикновено са застрашени най-вече глезените по време на тренировка.
  8. Виене на свят: Усещането може да бъде от ниските нива на кръвна захар или  нарушения в сърдечния ритъм. Сладките храни и соковете решават проблема в първия случай. Сърдечните проблеми обаче могат да бъдат опасни.  

Още здравни съвети ТУК и ТУК!

Посетете и Фейсбук страницата ни!

8 стари симптоми на новите рискове
5 (100%) 1 vote

Коментирай

Коментари

About Zlatina Galina

Scroll To Top